Home Crna kronika Poginuo 37-godišnjak u sudaru

Poginuo 37-godišnjak u sudaru

SHARE

Prekjučer, 3. veljače oko 17.30 sati u Lipovcu (kod Suhopolja), dogodila se prometna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba, izvjestila  je PU virovitičko-podravska.

Prometna nesreća se dogodila, kada je 37–godišnji vozač, upravljao osobnim automobilom nacionalnih oznaka Republike Njemačke, od pravca naselja Suhopolje u pravcu naselja Lipovac, gdje je dolaskom do prometne table s natpisom „Lipovac“, uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, odnosno dometu svojih svjetala, prešao na suprotnu prometnu traku pri čemu je desnom bočnom stranom svojeg vozila, udario u zadnji lijevi dio neosvijetljenog i neregistriranog zaprežnog vozila – prikolice, koja je bila priključena za traktor slatinskih registarskih oznaka, a kojim je u istom smjeru upravljao 56–godišnji vozač.

Nakon udara zaprežno vozilo – prikolica je prešla na suprotni kolnički trak, gdje je došlo do direktnog udara u nailazeće teretno vozilo virovitičkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog pravca upravljao 20–godišnji vozač pri čemu je od siline udara došlo do odbačaja teretnog vozila unatrag i pada na oranicu, dok je osobni automobil ostao na prometnoj traci.

U prometnoj nesreći od nastalih ozljeda ne mjestu događaja je preminuo 37–godišnji vozač, dok je putnica u njegovom vozilu zadobila teške tjelesne ozlijede isto kao i 20–godišnji vozač teretnog automobila.

Vozači teretnog vozila i traktora nisu bili pod utjecajem alkohola. Ozlijeđene osobe su zbrinute u OB Virovitica.