Home Crna kronika Filmska potjera kod Prijedora: Bježeći dva puta udario policajce

Filmska potjera kod Prijedora: Bježeći dva puta udario policajce

SHARE

Prijedorska policija uhitila je Esnafa B. (48) iz Sanskog Mosta nakon što je u dva navrata automobilom udario policajce koji su ga pokušali zaustaviti te im slupao službeni automobil Golf 7, pišu “Nezavisne”.

Naime, ovaj se incident dogodio u subotu, kada ga je policija pokušala kontrolirati u Kozarcu nakon informacija da posjeduje opojne droge, no tada je uslijedila prava filmska potjera, jer umjesto da stane, osumnjičenik je počeo da bježi od policije.

Oštetio službeno vozilo

Kako je rekao izvor “Nezavisnih” blizak istrazi, Esnaf B. je pritom svojim autom zakačio dvojicu policajaca i oštetio njihovo službeno vozilo Golf 7.

Osumnjičeni je pobjegao u pravcu Novog Grada, a policija je krenula za njim. Tokom potjere pokušali su ga zaustaviti u mjestu Petkovac, na magistralnoj cesti Prijedor – Novi Grad, ali se bjegunac ponovo oglušio na policijske znakove.

Oni su ga jurili koristeći rotaciju, pokušali su mu vozilom blokirati put, ali je on ponovo autom udario dvojicu policajaca, oštetio im vozilo i krenuo dalje.

– Jednog od policajaca zapravo je udario dva puta, prvi put u Kozarcu i drugi put u Petkovcu, ali na svu sreću, policajac je zadobio lakše ozljede – rekao je izvor “Nezavisnih”.

Pronađen kokain

Policija se uputila za nasilnim vozačem te je njegov bijeli Mercedes pronašla napušten nedaleko od mjesta na kojem je drugi put udario policajce.

– Osumnjičeni je bio izašao iz vozila i počeo bježati kroz šumu pored ceste, ali ga je policija brzo pronašla i uhitila – navodi isti izvor.

Kod njega je pronađen kokain, koji je oduzet.