Home Zanimljivosti Od petka ‘srce puca od leda’… stižu minusi, snijeg, led…

Od petka ‘srce puca od leda’… stižu minusi, snijeg, led…

SHARE

Početak novog radnog tjedna u BiH obilježit će pretežno oblačno vrijeme s kišom, a od četvrtka će uslijediti velika promjena vremena i dolazak novog vala hladnoće koji će donijeti snijeg i niske temperature.

U utorak i srijedu će u većem dijelu Bosne i Hercegovine prevladavati pretežno oblačno vrijeme s jakom kišom. Tijekom dana se mogu očekivati jaki udari vjetra južnog smjera. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 4 do 9 stupnjeva, a dnevne temperature kretat će se od 9 pa sve do 16 stupnjeva.

Ipak, od četvrtka veći dio Bosne i Hercegovine očekuje promjena vremena koja će biti uvod u nešto dulje razdoblje niskih temperatura. Već u jutarnjim satima osjetit će se postupni pad temperature zraka, što će uvjetovati prelazak kiše u susnježicu i snijeg. Što se tiče vjetra, on će promijeniti svoj smjer s juga na sjeverni, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od petka se na cijelom području Bosne i Hercegovine mogu očekivati niske temperature, a živa u termometru, prema prognozama, neće prelaziti nulu. Temperature zraka kretat će se od -13 Celzijevih stupnjeva u jutarnjim satima, dok će se dnevna temperatura kretati oko -5 stupnjeva.

Prema prognozama, hladnije vrijeme i niske temperature trebale bi se zadržati i za vikend koji je pred nama, kao i tijekom idućeg tjedna u većem dijelu Bosne i Hercegovine.