Home Crna kronika Dan prije nego je ubijen mladi Mostarac plakao je ispred TV-a

Dan prije nego je ubijen mladi Mostarac plakao je ispred TV-a

SHARE

U subotu popodne na ulicama Londona život je izgubio mladi Sven Badžak, 22-godišnjak podrijetlom iz Mostara, prenosi The Guardian.

Prema javljanju lokalnih medija, mladić je izboden nožem oko 17:30 ispred trgovine u gradskoj četvrti Kilburn na sjeverozapadu Londona.

Mladić je šetao s prijateljem Bobbyjem (16) i naišao na jednu skupinu koja je obojicu napala nožem.

Sven i njegov prijatelj pokušali su pobjeći, no bezuspješno.

Sven je preminuo na mjestu događaja, a prijatelj Bobby, koji je također napadnut nožem, trenutno je bolnici gdje se liječnici bore za njegov život.

Jasna Badžak, Svenova majka koja je podrijetlom iz Mostara, za lokalne je novine izjavila kako njezin sin nikada nije upadao u probleme te da je uvijek bio spreman pomoći drugima.

Dan prije nego je nesretno poginuo, plakao je ispred TV-a jer su ga dirnule vijesti o velikom broju umrlih od koronavirusa.  Bio je najpristojniji mladić kojeg ste mogli upoznati, uvijek spreman pomoći svima. Studirao je pravo i nadao se da će jednog dana ljudima na taj način moći pomagati. Da sam bar bila tamo kada se to dogodilo, sigurno bih mu mogla pomoći, rekla je za lokalne novine Jasna Badžak, inače po struci liječnica, pišu 24sata.hr.

Kako bi izborila pravdu za svog sina, Jasna, inače bivša konzervativna aktivistica, tweetala je na svom profilu: Borise, ovo je moj sin jedinac Sven s tobom i poznavao si ga dok je pomagao u tvojoj kampanji. Molim vas da mi netko pomogne nakon svega što sam učinila za vas!

Glavni inspektor Guy Ellwood potvrdio je kako su se Sven i njegov prijatelj sukobili sa skupinom te iskoristio priliku da apelira na građane i zajednicu kako bi zajedno spriječili nasilje na ulicama, prenijele su 24sata.