Home Crna kronika Imotski dileri ‘albanku‘ su švercali vozilima renta-a-cara, kombijima, kamionima, autobusima: u posao...

Imotski dileri ‘albanku‘ su švercali vozilima renta-a-cara, kombijima, kamionima, autobusima: u posao s marihuanom uključili su obitelji i sumještane

SHARE

Imotska će zločinačka organizacija nastavak istrage zbog šverca marihuane i kokaina, koje su nabavljali u Albaniji i prodavali u Hrvatskoj te Sloveniji, čekati u istražnom zatvoru. U ćelije na splitskim Bilicama smješteni su policajac K.D.  (29), zatim M.M. (25), M.G. (30) i I.B. (23).

Peti osumnjičeni K.Š. (24) već je četiri mjeseca u istražnom zatvoru u Karlovcu, gdje se nalazi otkada je uhićen s 200 kilograma marihuane na tamošnjem području. Šesti član zločinačke udruge, crnogorski državljanin D.G. (34) već je otprije na odsluženju kazne po presudama bosanskog suda, također zbog krijumčarenja narkotika, na temelju kojih je nad njim bila i raspisana Interpolova tjeralica, piše Slobodna Dalmacija.

D. je prijavljen i za zlouporabu položaja i ovlasti jer je kao djelatnik Postaje granične policije Imotski puštao G. da s lažnim ispravama ulazi u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Vinjani Gornji. On je udaljen iz službe u prosincu, nakon što je uhićen u Sarajevu upravo u G. društvu, gdje su se lažno predstavili vlasniku špediterske tvrtke tvrdeći kako imaju podatke da njegovi kamioni prevoze drogu.

D. je tada dao izjavu SIPA-i (bosanskohercegovačkoj državnoj policijskoj agenciji za istrage i zaštitu, op.a.), nakon čega se vratio u Hrvatsku. G. je odmah predan pravosudnoj policiji sarajevskog suda i deportiran u zatvor na odsluženje kazne od tri godine zatvora.

PRATILI IH MJESECIMA

Tada je bilo dosta prijepora oko činjenice da se D. nesmetano vratio kući, dok je još jedan njegov kolega iz postaje bio prijavljen da je pomogao G. prilikom prelaska granice te je doveden pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja je kolega pušten da se brani sa slobode.