Home Nekategorizirano Poplave u Tomislavgradu: Voda ugrozila objekte i prometnice

Poplave u Tomislavgradu: Voda ugrozila objekte i prometnice

SHARE
Poplave izazvane otapanjem snijega i obilnom kišom na području Tomislavgrada ugrozile su nekoliko stambenih objekata i prometnice u naseljima ispod Ljubuše.

Podzemne vode poplavile su brojne podrumske prostorije i pomoćne objekte u tim naseljima, kao i lokalne prometnice.

Bujične vode koje su se uslijed naglog pada temperature zaledile na cesti otežavaju prometovanje na dionici ceste od naselja Lug do Oplećana.

Iz Općine Tomislavgrad također upozoravaju da je došlo do izlijevanja vode i njezinog smrzavanja na županijskoj cesti koji povezuje Tomislavgrad s Blidinjem ispod naselja Rašćani, kao i na lokalnoj prometnici od Borčana prema Crvenicama, javlja entitetska novinska agencija.

Došlo je i do porasta vodostaja rječice Ričine, koja je dostigla svoju najveću razinu u tomislavgradskim naseljima OmoljeSeonice i Crvenice te se opasno približila pojedinim obiteljskim gazdinstvima.

Prema izjavama mještana koji posjeduju svoje objekte u blizini korita rječice Ričine, njihovi objekti trenutno nisu poplavljeni, ali se situacija prati s velikim oprezom.

Razina vode ispod mosta u Kovačima kod Tomislavgrada nije zabrinjavajuća i ne prijeti izlijevanje iz korita na magistralnu prometnicu prema Posušju, kao što je to bilo prije nekoliko godina, kazano je iz MUP-a Hercegbosanske županije, piše Jabuka.tv