Home Kultura Svečanom sjednicom proslavljen Dan Grada Ljubuškog

Svečanom sjednicom proslavljen Dan Grada Ljubuškog [foto]

SHARE

U nazočnosti brojnih gostiju, političkih osoba sa svih razina vlasti te drugih uzvanika upriličena je svečana sjednica Gradskog vijeća Ljubuški povodom Dana grada. Ovom prilikom predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio drage goste Ljubuškog.

Uz pomoć video projekcije prikazano je izvješće o onom najvažnijem tijekom 2020. godine te o tome kakvo je stanje u Ljubuškom te u konačnici, što je urađeno u odnosu na planirano te što se planira u tekućoj godini. Nakon pozdrava nazočnih i otvaranja sjednice nazočnima se obratio i gradonačelnik Vedran Markotić. U svom govoru rekao je da se bez obzira na situaciju sa virusom kojim se već dulje vrijeme borimo stanje u Ljubuškom ide na bolje u svakom smislu, te je jačanje gospodarstva u Ljubuškom primarni cilj u idućem razdoblju.

„Tijelo javne uprave kojem sam ja na čelu kao i sva javna poduzeća i ustanove grada Ljubuškog moraju biti efikasniji, djelovati brže i biti na usluzi gospodarstvenicima i svim žiteljima.  To će osobno meni biti najveći izazov i misija u idućem razdoblju“, rekao je gradonačelnik Ljubuškog.

 

Sjednici su, uz gradske vijećnike i gradonačelnika Vedrana Markotića, nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i predsjedateljem Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Draganom Čovićem i ministrom Tonijem Kraljevićem te brojni gosti i uzvanici iz BiH i Republike Hrvatske. Na kraju sjednice dodijeljena su priznanja osobama i firmama za 2020. godinu koji su pridonijele boljem životu na području Ljubuškog.

Nagrada Grada Ljubuškog za životno djelo dobio je posthumno doktor Mate Šalinović. Nagradu su preuzele supruga Sonja i kćer Matija koje su vidno ganute prilogom o voljenom suprugu i ocu zahvalile na nagradi te dodale da bi otac bio jako ponosan na časti koja mu je iskazana.

Nagradu za izniman doprinos razvoju gospodarstva grada Ljubuškog dobila je tvrtka Elektro Milas doo., a nagradu za izniman doprinos u pružanju zdravstvene zaštite stanovništvu grada Ljubuškog dobio je Dom zdravlja Ljubuški.

Nagrade je uručio gradonačelnik Vedran Markotić.

Nakon zaključivanja svečane sjednice gospodin Tihomir Kvesić zahvalio se prisutnima, a voditeljica Bjanka Medić pozvala je na ugodno druženje nakon sjednice u prostorijama hotela Bigeste.