Home Vijesti Na terenu osobe koje se lažno predstavljaju kao uposlenici EPBiH

Na terenu osobe koje se lažno predstavljaju kao uposlenici EPBiH

SHARE

Elektroprivreda BiH upozorila je stanovništvo na pojavu osoba koje se radi pribavljanja materijalne koristi lažno predstavljaju kao uposlenici te tvrtke.

Ističu da uposlenici Elektroprivrede BiH koji vrše očitanja brojila poslove obavljaju sa vidljivo istaknutom akreditacijom “JP Elektroprivreda BiH”, te da im je ograničeno kretanje u objektima kupaca, odnosno, dozvoljeno je kretanje samo do mjesta na kojem je brojilo pozicionirano.

Također, navode da članovi njihovih elektromonterskih ekipa radove obavljaju u službenim uniformama tvrtke sa vidljivo istaknutom akreditacijom i koriste službena vozila Elektroprivrede BiH sa jasno naznačenim nazivom tvrtke. Radove obavljaju na osnovu službenog naloga za njihovo vršenje.

-JP Elektroprivreda BiH poziva stanovništvo da se u slučaju suočavanja sa lažnim uposlenicima tvrtke, odnosno osobama koje ne posjeduju službenu akreditaciju, uniformu, vozilo i službeni nalog JP Elektroprivreda BiH, obrate policiji i obavijeste Elektroprivredu BiH – priopćeno je iz te tvrtke.