Home Crna kronika Parkirani automobil se pokrenuo i usmrtio jednu osobu u Sarajevu

Parkirani automobil se pokrenuo i usmrtio jednu osobu u Sarajevu

SHARE

Prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba dogodila se jučer u 17:55 sati u ulici Bakije sokak u sarajevskoj općini Stari.

“Izvršenim uviđajem je zaključeno kako je niz uzdužni nagib u ulici Bakije sokak, općina Stari Grad Sarajevo, došlo do samopokretanja parkiranog putničkog motornog vozila marke VW Cady, koje je prethodno parkirao vozač A. S., usljed čega je iz unutrašnjosti vozila, kroz otvorena zadnja vrata došlo do pada osobe inicijala H. N. U ovoj prometnoj nesreći od zadobijenih povreda, na mjestu prometne nesreće smrtno je stradao H.N., što je zaključeno od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevske županije”, naveli su iz MUP-a SŽ.

Tijelo preminulog je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu Bare, gdje će se po nalogu tužitelja obaviti obdukcija.

“Policijski službenici Odjela za prometne istrage, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Sarajevu nastavljaju rad na dokumentiranju navedene prometne nesreće. Nakon kompletiranja operativnog materijala, protiv vozača A. S. će biti dostavljen službeni izvještaj nadležnom tužiteljstvu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, navode iz policije.