Home Zanimljivosti Živopisna reportaža iz restorana Macola

Živopisna reportaža iz restorana Macola

SHARE

Reporter Večernjeg lista Tomislav Krasnec objavio je živopisnu reportažu iz restorana Macola, neizbježnog koreničkog svratišta za putnike u Dalmaciju.

Krasnec piše kako je u Macoli usred lockdowna normalno naručio i platio ručak, okružen policajcima u restoranskoj sali.

Kad je MUP-u postavio pitanje pitanje kako je moguće da restoran normalno radi usred lockdowna, sobio je odgovor da “Policijska uprava ličkosenjska pri terenskoj provjeri nije utvrdila nepravilnosti”.

U nastavku teksta prenosi se detaljnije objašnjenje policije u kojemu se navodi da policija s Macolim ima ugovor o prehrani policajaca koji su smješteni u njihovu hotelu.

Budući da hotelska kuhinja ne radi policajci se hrane u restoranu i za njihove se obroke ne izdaju računi nego se oni plaćaju direktno.

Nisu, međutim, imali suvisao odgovor na pitanje kako Macola može posluživati policajce kad nije hotelski restoran, i kako to da normalno prima narudžbe i izdaje račune gostima.

Novinar tvrdi da je tijekom ručka u Macoli osim uniformiranih i policajaca u civilu, za stolovima vidio i putnike koji su u Macolu došli jesti kao da lockdowna nema.

Udruga ugostitelja je, piše Večernji list, upoznata s ovim kršenjem lockdowna pod pokroviteljstvom države.

“Oni koji bi trebali biti primjer nisu primjer. Oni koji bi trebali provoditi zakon sami ga krše. A nas obične građane zatvaraju,” citira Večernji člana skupštinr Nacionalne udruge ugostitelja, zadarskog ugostitelja Vinka Smokrovića, prenosi Hercegovina.in.