Home Zanimljivosti Iz Bahraina u Mostar na medeni mjesec

Iz Bahraina u Mostar na medeni mjesec

SHARE

Usprkos teškom stanju u turizmu i otežanim putovanjima zbog situacije uzrokovane koronavirusom mladenci s Bliskog Istoka došli su u Mostar na medeni mjesec, jer smatraju da je ovaj grad jedan od najromantičnijih na svijetu.

Fatima i Mohamed iz Bahraina prve dane zajedničkog života provode uživajući u ljepotama Mostara.

U kratkom razgovoru su kazali da su jučer stigli u Mostar i da je ovo njihova prva posjeta našoj zemlji, te da su presretni što su ovu destinaciju izabrali za medeni mjesec.

“Mnogo lijepog smo čuli i čitali Bosni i Hercegovini a posebno o Mostaru kao jednom od najromantičnijih gradova i upravo zbog toga smo odlučili ovdje doći na medeni mjesec”, kaže Mohamed.

Fatima dodaje da su njihova očekivanja od Mostara opravdana i da uživaju apsolutno.

“Sve mi je lijepo od klime, prirode, kulture, hrane do ljudi koji su ljubazni. Zaista je posebno lijepo i romantično ovo mjesto. Sretni smo što smo došli ovdje provesti svoj medeni mjesec i apsolutno uživamo”, kaže Fatima.

Nakon što su ih oduševili Stari most i stara gradska jezgra, posjetit će ostale ljepote Mostara i drugih mjesta u Bosni i Hercegovini, a bez sumnje će njihovo iskustvo biti razlog da se vrate ponovno u našu zemlju, ali i da svojom pričom motiviraju druge da izaberu baš Mostar i BiH za omiljenu turističku destinaciju.