Home Crna kronika Užas u BiH: Monstruozno iživljavanje djevojke nad nemoćnom tetkom: Kravo jedna retardirana,...

Užas u BiH: Monstruozno iživljavanje djevojke nad nemoćnom tetkom: Kravo jedna retardirana, noge ću ti polomiti

SHARE

Dugogodišnja aktivistkinja za prava osoba sa Downovim sindromom, Sara Bero, ustupila je uznemirujuće snimke koji su prema njenim riječima nastali u Bihaću.

-Ajala Šušnjar je ovaj video htejla majci da proslijedi ali ga je greškom poslala drugarici.. Bravo za curu koja je ovo poslala jer da nije nje niko ne bi znao kako ova jadna djevojka živi sa ovim mnostrumom i njenom mamom koja je saučesnik u svemu ovome…!!, objavila je Bero uz video brutalnog iživljavanja.

Na snimku se vidi psihičko i fizičko zlostavljanje osobe koja ima, kako Bero navodi, Downov sindrom. Iživljavanje nad nemoćnom osobom vršila je njena sestričina. Monstruozni snimci otkrivaju i uzrok zlostavljanja. Kako se može čuti na snimku, sporno je crtanje ili pisanje po zidu, zbog kojeg je osoba ometena u razvoju dobila i udarce.

-Kravo jedna retardirana, piše se po papiru ne po zidu. Silazi dok ti noge nisam polomila, čuje se na jednom od dva uznemirujuća snimka, dok zlostavljanja osoba, vidno preplašena, obećava kako to neće više raditi.

Pogledajte video na OVOM linku.

Izvor: Oslobođenje