Home Vijesti Razbijena display reklama na kojoj je isticana podrška Atifu Dudakoviću u Mostaru

Razbijena display reklama na kojoj je isticana podrška Atifu Dudakoviću u Mostaru

SHARE
Nepoznati počinitelji oštetili su display reklamu u zapadnom dijelu Mostara nedaleko od nekadašnjeg hotela Ero, na kojoj je od subote istaknuta podrška i fotografija nekadašnjeg zapovjednika Armije BiH Atifa Dudakovića koji je optužen za ratni zločin.

Dudaković je prije nekoliko dana hospitaliziran u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom,  a dobivao je dosta poruka podrška uglavnom od Bošnjaka, a netko je odlučio tu poruku izraziti i u zapadnom dijelu Mostar preko ove display reklame, koja je od ponedjeljka oštećena.

Sud Bosne i Hercegovine 2018. godine u cijelosti je potvrdio optužnicu za ratne zločine podignutu protiv Dudakovića.

Dudaković, koji je tijekom rata u BiH bio na čelu Petog korpusa, postrojbe zadužene za obranu šireg bihaćkog područja, optužen je za zločine koji obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom civila, ali i ratnih zarobljenika, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih crkava i drugih vjerskih objekata.

Podsjetimo, on je i glavni osumnjičeni za smrt Vlade Šantića generala HVO-a, čije ubojstvo nikad nije razriješeno. Generala HVO-a Šantića odveli su u noći s 8. na 9. ožujka 1995. godine iz sjedišta HVO-a u Bihaću pripadnici Vojne policije Armije BiH. S pratnjom je stigao u hotel Sedra u kojemu se proslavljao Dan žena, a tamo je bilo cjelokupno vodstvo bošnjačke Armije BiH, uključujući generala Dudakovića. Po medijskim navodima nakon prepirke s Dudakovićem, Šantića je u nepoznatom pravcu odveo zapovjednik Vojne policije Hamdija Abdić Tigar od kada mu se gubi svaki trag.

Zbog ovog oblika podrške preko display reklame, oštro je putem priopćenja reagirao i Klub vijećnika HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Grada Mostara.