Home Društvo Pogledajte pjesmu i spot “Bećarac” koji su posvećeni hrvatskim braniteljima

Pogledajte pjesmu i spot “Bećarac” koji su posvećeni hrvatskim braniteljima [foto & video]

SHARE
Proteklih dana objavljeni su spot i pjesma “Bećarac” a koji su posvećeni hrvatskim braniteljima.

Iza ovoga glazbenog projekta stoje naši Ramci pod nazivom “RamEro”. Zapravo, riječ je o glazbenicima koji djeluju pri Etno skupini Čuvarice.

“Ovim bećarcem htjeli smo izreći zahvalnost svim hrvatskim braniteljima za darovanu slobodu i za svu žrtvu koju su u Domovinskome ratu podnijeli za naš hrvatski narod. Odlučilo sam se da to bude upravo kroz taj tradicijski napjev” –govori David Glibo koji je radio na aranžmanu pjesme, a ujedno bio i jedan od vokala koji su dali punu čar dubine same pjesme.
Uz Davida, vokali u ovoj pjesmi su Milenko Glibo (koji se pojavljuje i u spotu) te Ivan Vlajčić. Autor stihova je Žarko Madžar.

“Duboko emotivno, dirljivo s puno osjećaja i poštovanja. Ovaj spot koji je samo naizgled kratak prodire u samu srž i iskazuje pijetet žrtvama. Podsjeća na nedavnu tešku, burnu i časnu povijest istovremeno naglašavajući vječitu težnju Hrvata ovih krajeva da se identificiraju sa svojom domovinom pokazujući da ove vidljive granice ne znače ništa jer se HRVATSKA I HRVATSKI DOM UVIJEK NOSI U SRCU SVOM” – kazao je autor stihova, Žarko Madžar.
Vrlo lijep i emotivan spot snimili su Mario Beljo i Robert Tomić, a snimljen je u Uzdolu.