Home Politika Općinski sud u Splitu oslobodio optužbi bivšeg ministra u ŽZH Zdravka Borasa

Općinski sud u Splitu oslobodio optužbi bivšeg ministra u ŽZH Zdravka Borasa

SHARE
Općinski sud u Splitu je u ponovljenome postupku pred tim sudom u petak je odlobodio optužbi bivšeg ministra unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravka Borasa da je zloporabom dobivao invalidsku mirovinu u Hrvatskoj, te istodobno bio zaposlen u FBiH.

Borasov odvjetnik iz Splita Damir Primorac rekao je za Večernji list kako je sud u Splitu doslovno prihvatio argumentaciju višeg, Županijskog suda u Zagrebu koji je poništio raniju osuđujuću presudu iz 2019. godine.

Viši sud utvrdio je kako gospodin Boras nikoga nije doveo u zabludu. Identičnu obrazloženje je imao i Općinski sud u ponovljenom sudskom postupku, rekao je Primorac.

Državno odvjetništvo Hrvatske je teretilo Zdravka Borasa da je svjesno Hrvatskome zavodu za mirovinsko osguranje nije prijavio svoje zaposlenje u Federaciji u BiH s ciljem da “nezakonito prima invalidsku mirovinu”.

Boras je 2019. osuđen zbog prijevare te je bio osuđen na kaznu zatvora od 1 godine koja se neće izvršiti ukoliko u roku od 3 godine ne počini drugo kazneno djelo. Boras je nakon te odluke podnio ostavku te je razriješen dužnosti ministra. Ova odluka Općinskog suda u Splitu je nepravomoćna, na koju se može žaliti Županijsko državno odvjetništvo.

Izvor: Jabuka.tv