Home Zanimljivosti Iz hercegovačkog mjestašca krenula velika inicijativa: Počinje danonoćno čitanje Svetoga pisma

Iz hercegovačkog mjestašca krenula velika inicijativa: Počinje danonoćno čitanje Svetoga pisma

SHARE

I ove korizme u župi Gradnići, nedaleko Međugorja, počinje danonoćno čitanje Svetoga pisma.

Točnije, na inicijativu fra Nikole Rosančića, župnika župe sv. Blaža iz Gradnića, nakon nedjeljne mise, 7. ožujka, u podne započet će se s čitanjem Biblije, koje se cijelo vrijeme može pratiti na internetu: https://boxcast.tv/view/zupa-gradnici-416198

Čitanje Svetoga pisma, prema riječima župnika Rosančića, trebalo bi trajati četiri i pol dana.

Kršćanski se vjernici duhovno hrane Božjom Riječju. Čitaju je i razmatraju. Rastu u njezinu razumijevanju. Ponizno joj služe. Stalno osluškuju Božji govor. Znaju da je uvijek velika potreba za glasom s Nebesa. Svjedoče i naviještaju poruku Pisma. I tako se posvećuju. To je uvijek važno, a posebice u vrijeme u kojemu se sve više širi pojava relativizma“,  napisali su biskupi BiH u svojoj zajedničkoj poruci te pozvali sve članove naših biskupija, župnike i vjernike, ostale svećenike, redovnike i redovnice, bogoslove i sjemeništarce da se tijekom „Godine Božje Riječi“ još više posvete čitanju, proučavanju, širenju i razmatranju Svetoga Pisma.

„Neka se, gdje je to moguće, organiziraju kateheze i drugi oblici pouke o Bibliji, što vrijedi osobito za župne i redovničke zajednice. U nekima od tih zajednica bit će moguće, možda kroz Došašće i Korizmu, u vrijeme koje bude najprikladnije, za skupine vjernika prirediti kontinuirano čitanje svetih tekstova, pri čemu se svaki put može uvesti prikladnom poukom i tumačenjem. Bilo bi pastoralno vrlo korisno, ako bi se u svakoj obitelji našao primjerak Biblije, ili barem Novi Zavjet, tako da se također u obiteljskom krugu mogu čitati sveti tekstovi. Pozivamo i sve vjeroučitelje i nastavnike vjeronauka u školama, kao i one koji okupljaju studente, učenike, drugu mladež, duhovne pokrete i staleške grupe: neka tijekom sljedeće godine u njihovim katehezama, propovijedima, seminarima i duhovnim obnovama Sveto Pismo bude najvažnija tema i sadržaj“, poručili su biskupi Bosne i Hercegovine.