Home Vijesti Capak: U BiH je situacija lošija nego u RH, razgovara se da...

Capak: U BiH je situacija lošija nego u RH, razgovara se da se s potvrdom o cijepljenju prelazi granica

SHARE

Krunoslav Capak na konferenciji za medije, Capak je poručio da covid putovnica – ne postoji.

– Postoji potvrda o cijepljenju, ona se koristi u medicinske svrhe. To je dogovor na razini EU – objasnio je na početku. Što se tiče prelaska granice s time, ponovio je kako se o tome tek razgovara.

Poručio je kako se ne može govoriti o covid putovnici, ali da je izvjesno da će postojati potvrda o cijepljenju radi prelaska granice. Hrvatskoj je, poručio je Capak, u interesu da se podrži taj prijedlog.

– Grčka je već s Izraelom sklopila ugovor o međusobnom priznavanju. Mi imamo već neke ponude da priznajemo, ali to je rano govoriti – rekao je Capak.

– Hrvatska će razmotriti mogućnosti da privuče goste. Jedan od načina je cijepljenje velikog dijela populacije kao i turistike radnike. Hoće li dotad biti aktivirana covid-putovnica, ne znamo, postoje kontroverze oko priznavanja cjepiva, hoće li priznati one koji nisu registriran na području EU. Napravit ćemo maksimum ako neke zemlje imaju uvjete da moraju imati test prije povratka, da ih ovdje testiramo – poručio je.

Što se tiče susjednih zemalja među kojima je i BiH, Capak je poručio da je situacija lošija nego kod nas te da se nada da se “nešto od toga neće preliti kod nas” te da brojke neće rasti.