Home Zanimljivosti Daria Prskalo i Tea Brajković „Imamo jasan cilj i nema te prepreke...

Daria Prskalo i Tea Brajković „Imamo jasan cilj i nema te prepreke ili komentara koji nas može zaustaviti“

SHARE

Na početku 20. stoljeća, u modnim časopisima počele su se pojavljivati fotografije modela, moda je postajala sve važnija. Širom razvijenog svijeta takvi časopisi bili su vrlo traženi te su imali velik utjecaj na poimanje mode.
Današnja moda nema pravila, iako ih pokušavaju sa svih strana nametnuti. Velika konkurencija i nekvalitetni komadi odjeće doveli su do masovne proizvodnje odjevnih komada i brze promjene modernih stvari. U razvijenim zapadnim državama dolazi do stalnog mijenjanja mode, što se posebno odnosi na žensku modu.
Stoga su dvije dugogodišnje prijateljice pokrenule jedinstveni podhvat koji je od velike pomoći svim djevojkama i ženama na području Bosne i Hercegovine.

Razgovarala: Antonija Boras / Vrisak.info

Tko stoji iza brenda “Love it. Wear it.”, recite nam nešto o sebi?

Iza brenda „Love it. Wear it“ stoje dvije dugogodišnje prijateljice Daria Prskalo i Tea Brajković. Naše prijateljstvo započelo je na Sveučilištu u Dubrovniku gdje smo zajedno studirale Poslovnu ekonomiju. Po završetku magisterija započele smo karijere u različitim sektorima. Nakon četiri godine rada u drugim firmama odlučile smo se na vlastiti poslovni pothvat Love it. Wear it.

Kako je nastala vaša ideja posuđivanja haljina?

Svjesne težine i problema s pronalaženjem adekvatnih odjevnih predmeta za posebne prilike došle smo na ideju da ponudimo rješenje za takve situacije. Odlučile smo pokrenuti servis koji će biti od pomoći svim djevojkama, curama i ženama na području cijele Bosne i Hercegovine.

Koliki je odaziv na posudbu, dogodi li se da u nekom trenutku nemate veći broj haljina u ponudi?

Zbog novonastale situacije s virusom i otkazivanja svih većih događaja, nije nam se dogodilo još da ne možemo odgovoriti potražnji naših kupaca.
Proces posuđivanja je pametno osmišljen, te se ne može dogoditi da je jedna haljina iznajmljena u isto vrijeme za dvije različite osobe.

Događa li se da klijentice kasne sa vraćanjem haljine?

Jako je važno da svaka djevojka poštiva naš rok za povrat, jer će u suprotnom drugoj djevojci poremetiti planove. “Zamisli kako bi se ti osjećala, da tvoja rezervirana haljina kasni, zbog nemara druge djevojke.”

U samom procesu povrata haljine mi pozivamo kurir službu koja dolazi na adresu i preuzima haljinu pa nema mjesta kašnjenju.

Ostvarile ste dosta suradnja, kako vam se brendovi mogu obratiti za suradnju?

Suradnju smo ostvarile s tri brenda: petit_fil_ , atelier.ona i cibela_design.
Riječ je o tri različita BiH brenda iza kojih stoje super hrabre žene.
Otvorene smo za nove suradnje, brendovi s cijelog područja Bosne i Hercegovine mogu nam se javiti putem našeg maila info@loveit-wearit.com putem DM na Instagramu ili putem Facebooka.


Mogu li obični ljudi, odnosno žene, preko vas ponuditi haljinu iz svog ormara?

Naravno, mogu nam se javiti i žene s lokalnog područja koje u svom ormaru imaju očuvane haljine.
Kontaktirati nas mogu putem našeg maila info@loveit-wearit.com Instagrama ili putem Facebooka, a ostale detalje i pravila našeg poslovnog modela dalje komuniciramo s njima.

Također, krajem 2020. godine ste lansirale vlastiti kimono i predstavile kampanju “Zavoli sebe u njemu”. O čemu je zapravo riječ?

Krajem 2020-te lansirale smo naš prvi odjevni komad i kampanju pod nazivom #ZavoliSebeuNjemu.
Željele smo stvoriti komad u kojem će se svaka žena zavoljeti bez obzira na visinu, oblik svoga tijela ili broj kilograma. Naš kimono, kako mi volimo reći, jednako pristaje i meni i tebi. Tako je naša kampanja i dobila ime #ZavoliSebeuNjemu jer će se u njemu svaka žena zavoljeti i osjećati privlačno i zavodljivo.
Ono što ga čini jedinstvenim je što smo ga osmislile mi i što je proizveden u našoj Bosni i Hercegovini.

Sudjelovale ste u raznim projektima, a zadnjih dana i u Sarajevu. Riječ je o projektu “poduzetnezajedno”. Možete li nam nešto više reći o tome?

Projekt #poduzetneZAJEDNO je u potpisu @bonjurba_ & @fondacija787 & @dm_bih koji su lansiranjem #FEELGOODmajice prikupili sredstva za 25 poduzetnica diljem Bosne i Hercegovine.

Velika nam je čast što smo baš mi izabrane da sudjelujemo u ovako velikom projektu.

Smatramo da je to odlična prilika i stepenica naprijed za sve izabrane poduzetnice, pa tako i za naš brend. Brojne edukacije koje su dio projekta, savjeti od iskusnih predavača koji su veliki profesionalci u svome poslu, pružili su nam nova znanja koje planiramo primjenjivati u našem daljnjem poslovanju. Tu su svakako brojna poznanstva, prilike za nove suradnje, dodatna promocija naše poduzetničke priče i nezaboravno iskustvo koje ćemo dugo pamtiti.

Tko vam je bio najveća podrška na početku?

Naša najveća podrška od samog starta su obitelj i prijatelji. Njihova podrška je neizmjerna i na tome smo im jako zahvalne.

S kojim ste se izazovima susretale kad ste krenule u ovu priču?

Najveći izazov bio je što smo web stranicu za posudbu haljina loveit-wearit.com pokrenule u šestom mjesecu 2020. godine kada su svi veći događaji bili otkazani. Bez obzira na sve u cijeloj smo situaciji ostale pozitivne, radile na pronalaženju novih prilika i realizaciji novih ciljeva.

Je li bilo negativnih komentara i pokušaja da vas se zaustavi?

U svakom poslu postoje negativni i pozitivni komentari, posebno na samom početku. Negativni komentari nam daju još veći vjetar u leđa, a pozitivni nam daju potvrdu da svoj posao radimo dobro.
Kada radite s ljubavlju i kada vjerujete da ono što radite, radite uspješno, nema toga pokušaja koji vas može zaustaviti na vašem putu.
Imamo jasan cilj i nema te prepreke ili komentara koji nas može zaustaviti.

Šta moda predstavlja danas, a šta predstavlja za vas?

Fast fashion industrija danas vlada modnom scenom. Previše se proizvodi, previše kupuje i previše odbacuje. Novonastala situacija posljedica je kapitalističke konzumerske kulture u kojoj se nalazimo, a cilj joj je poticati nas iznova da kupujemo jeftinu odjeću koja je u trendu.

Imamo u cilju osvijestiti žene i mlade djevojke da je tekstilna industrija drugi najveći zagađivač okoliša, da biraju odgovorniju potrošnju, kupuju kvalitetnije ili iznajme odjeću.

Moramo biti svjesne da svojim navikama i težnjama oblikujemo našu budućnost.
Slobodno možemo reći da se moda mijenja iz dana u dan, ali postoje neki komadi odjeće koji su uvijek u modi.

Po vama, koji su to odjevni predmeti?

Da istina, moda se mijenja iz dana u dan, ali moramo biti svjesni da se modni trendovi ponavljaju. Često možemo čuti naše mama i bake kako kažu: “To se nosilo u naše vrijeme.” Kada bi zavirile u njihove ormare vjerujemo da bi pronašle trendy i kvalitetne odjevne komade.

A odjevni komadi koje ćemo mi izdvojiti i koji su uvijek u modi: “U modi je ono u čemu se osjećaš dobro i što ti se sviđa, a ne što trend nametne.”

Koliko ima istine u tome da žena kupi haljinu, odjene je samo jednom i na kraju stoji na vješalici, jer je već nošena i viđena?

Vjerujemo da svaka žena u svom ormaru ima barem jednu haljinu koju je obukla samo jednom i nikad više. Moramo priznati kako se uvijek na svaki događaj, a pogotovo na vjenčanjima želimo pojaviti u nekoj novoj haljini.

Zato je i nastao naš servis, jer želimo ženama olakšati i riješiti problem nagomilavanja jednokratno nošenih haljina.

Vaši planovi za budućnost, ima li novih projekata uskoro?

Planova je puno, nećemo ih sve otkrivati. 🙂 Već idućeg mjeseca lansiramo naš novi kimono proljeće/ljeto 2021. a brend petit_fil radi na kreiranju novih kreacija koje će se uskoro naći samo u ponudi našeg servisa.

I za kraj, koji je vaš recept za uspjeh?

Mlade smo, vjerujemo da puno toga još moramo proći na našem poduzetničkom putovanju kako bi mogle “podijeliti” recepte za uspjeh. Ali ono što ćemo izdvojiti je ljubav, znanje i hrabrost koje svakodnevno ulažemo u svoj posao definitivno je odlika našeg dosadašnjeg uspjeha.

Autor fotografija je Marko Jovančić u sklopu projekta #poduzetneZAJEDNO koji je u potpisu: Bonjourba_& Fondacija787 & DM BiH

Za make up je zaslužna Marijana Primorac.

Vrisak.info