Home Vijesti U Mostaru se otvara novi Covid odjel, u jeku treći val epidemije

U Mostaru se otvara novi Covid odjel, u jeku treći val epidemije

SHARE

Zbog naglog skoka broja zaraženih i oboljelih od Covid-19 u Hercegovini Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru otvorila je novi odjel za smještaj pacijenata s težom kliničkom slikom, a zdravstvene vlasti u srijedu upozoravaju da je u punom jeku treći val epidemije.

Ravnatelj SKB-a Mostar dr. Ante Kvesić rekao je kako se broj hospitaliziranih u Covid bolnici popeo na 50, zbog čega se ponovno u glavnoj zgradi ove bolnice otvara odjela za liječenje oboljelih.
“Nemamo drugog izbora. Već imamo skoro 50 zaraženih koji su hospitalizirani i očekujemo da će taj broj biti još veći”, rekao je Kvesić. Pojasnio je kako rezultat takve situacije nepridržavanje epidemioloških mjera.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije dr. Nermin Avdić rekao je kako se u samo mjesec dana broj novozaraženih povećao za čak tri puta.
“Definitivno smo u trećem valu i situacija je ozbiljna”, rekao je dr. Avdić. Dodao je kako je zdravstveni sustav ponovo pod velikim pritiskom. Po njegovim riječima županijske vlasti sa sjedištem u Mostaru najavile su rigoroznije mjere kako bi se osiguralo poštovanje epidemioloških mjera, što uključuje i zatvaravanje ugostiteljskih objekata.
Na području Gruda u zapadnoj Hercegovini inspektori su otkrili kako više osoba zaraženih koronavirusom ne poštuju mjere izolacije te šalju djecu u školu, što po zakonu ne smiju raditi, izjavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Županije zapadnohercegovačke dr. Andrea Jurić.