Home Vijesti U Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze gosti čak iz susjedne Hrvatske

U Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze gosti čak iz susjedne Hrvatske

SHARE

Premijer Vlade HNŽ Nevenko Herceg najavio je moguće zatvaranje ove županije zbog sve teže epidemiološke situacije i nepoštovanja epidemioloških mjera i ako se nastavi trend rasta novozaraženih.

Da je stanje zabrinjavajuće govori podatak da je tijekom prošlog vikenda u mostarskoj Covid bolnici od posljedica zaraze koronavirsuom umrlo 12 osoba i da je trenutno 76 osoba na bolničkom liječenju, pa su kapaciteti gotovo popunjeni, prenosi Srna.

Herceg podsjeća da je zatvaranje u prvom valu pojave koronavirusa u HNŽ, koji je tada bio najpogođeniji u Federaciji BiH (FBiH), bilo učinkovito i da su bili dobri rezultati.

Herceg naglašava kako novo stanje zahtijeva nove mjere, navodeći da će Krizni stožer razmotriti trenutnu epidemiološku situaciju, te donijeti nove mjere ako broj zaraženih nastavi rasti. On je rekao kako u cijeloj situaciji nisu problem mjere, nego njihovog nepoštovanje.

– Taj problem je očito uzeo maha u zadnje vrijeme jer zbog liberalnog načina života u Hercegovinu na lude provode vikendima dolaze gosti čak iz susjedne Hrvatske, zbog čega im nije teško uraditi test za povratak u svoju zemlju – objasnio je Herceg.

Policija u HNŽ-u ne kažnjava osobe koje se ne pridržavaju epidemioloških mjera, nego one ugostitelje koji ne poštuju radno vrijeme i policijski sat koji je na snazi od 23 do 5 sati ujutro.

Zbog toga je pokrenuta inicijativa i da se zaposle Covid redari koji će kontrolirati provođenje epidemioloških mjera u HNŽ-u jer se očito ne poštuju i narušavaju epidemiološku sliku.