Home Vijesti Ćosić: Nadamo se da će epidemiološke mjere usporiti širenja virusa

Ćosić: Nadamo se da će epidemiološke mjere usporiti širenja virusa

SHARE
Stožer civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke u srijedu je na izvanrednoj sjednici usvojio zapovijed o ograničenju kretanja u vremenu od 20:30 do 5 sati ujutro čija primjena počinje u četvrtak, 18. ožujka, i na snazi ostaje do 31. ožujka.

Zabranjena su i okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, kao i publika na sportskim natjecanjima.

Također, nošenje maski u zatvorenim prostorima je obvezno.

Predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić naglasio je da su spomenute epidemiološke mjere donesene u dogovoru s predstavnicima Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo te županije.

Na inicijativu resornoga ministra zdravstva, Stožer se po hitnom postupku sastao kako bismo zaustavili širenje koronavirusa u našoj županiji i broj oboljelih u porastu. U interesu nam je sačuvati zdravlje stanovnika i zdravstvenog kapaciteta, prije svega bolnice u Mostaru, a efekti ovih mjera i eventualno produženje bit će razmatrani u narednom razdoblju, kazao je Ćosić u izjavi za Fenu.

Kako je ponovio, riječ je o mjerama ograničenja kretanja građana od 20:30 sati do 5 sati ujutro, ograničenju broja osoba u zatvorenim prostorima na 25 osoba i na otvorenim prostorima na 40 ljudi.

Nadamo se kako će ove epidemiološke mjere usporiti širenja virusa, a ostat će na snazi do 31. ožujka, kazao je Ćosić.

Podsjetimo, na prostoru ŽZHu proteklim tjednima nije bilo ograničenja kretanja od 23 do 5 ujutro kao na prostorima ostalih županija u Federacije BiH.