Home Vijesti Konačno pronađena maloljetnica koja je pobjegla s oženjenim 31-godišnjakom

Konačno pronađena maloljetnica koja je pobjegla s oženjenim 31-godišnjakom

SHARE

Nakon malo manje od mjesec dana splitska policija je okončala potragu za nestalom maloljetnicom (17) s područja Dicma.

U petak su je pronašli na Hvaru, preuzeli i predali roditeljima, potvrdila je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske za Slobodnu Dalmaciju.

Nakon nestanka maloljetnice javnost se uznemirila da je djevojka poslala žrtva kaznenog djela te su se, osim putem medija, i preko društvenih mreža dijelile objave u cilju pronalaska maloljetnice. Također je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, kako nalaže protokol, bio objavljen njen nestanak s fotografijom i osnovnim podacima.

Tijekom cijelog vremena nestanka policija je bila u kontaktu s roditeljima te se pokušavao pratiti i signal mobitela s kojeg bi se malodobnica javila. U jednom periodu je signal detektiran na području Karlovca te je čak i tamošnja policija bila uključena u potragu.

U konačnici je djevojka nađena na Hvaru te su je policajci vratili kući. Za daljnje postupanje je nadležan Centar za socijalnu skrb Sinja čija ravnateljica Anka Jurela-Jerkan je za Slobodnu izjavila kako niti maloljetnica niti njena obitelj do sad nisu bili u tretmanu Centra po niti jednoj osnovi.

Podsjetimo, velika se “bura” podigla u javnosti nakon što je maloljetnica snimila video od 9 minuta, a koji je objavljen na Youtubeu i u kojem se pojavljuje nestala maloljetnica i punoljetni muškarac koji se predstavio kao Ante. Radi se o muškarcu starom 31 godinu koji ima dvoje djece, a u videu se njih dvoje praktično izruguju tvrdnjama koje su proteklih dana kolale gradom, a po kojima je on djevojku oteo.