Home Crna kronika Zagreb: Gurnuli ženu pod tramvaj jer su mislili da je muškarac

Zagreb: Gurnuli ženu pod tramvaj jer su mislili da je muškarac

SHARE

POLICIJA je riješila slučaj napada na ženu u Zagrebu koji se dogodio krajem veljače.

Podsjetimo, policija je objavila da traži dvojicu mladića, 19-godišnjaka i 20-godišnjaka, koji su gurnuli ženu pod tramvaj. Tramvaj ju je vukao tri metra i zadobila je ozljede.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je objavilo da su napadači pronađeni te da se radilo o homofobnom napadu. Napadači su, naime, vidjeli ženu koja je bila u društvu svog partnera i pomislili su da je ona muškarac i da se radi o istospolnom napadu.

Mislili su da se radi o gay paru

“Postoji osnovana sumnja da su dvojica okrivljenika 28. veljače 2021. oko 14:10 sati na stajalištu tramvaja na Trgu kralja Petra Krešimira IV., zajedno i po dogovoru, iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije, smatrajući da se radi o dvojici muškarca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su bili zajedno.

Osnovano se sumnja da su im okrivljenici prvo vikali pogrdne riječi, a potom su, pristajući da teško tjelesno ozlijede ženu, fizički ju napali odgurnuvši ju prema tramvajskim tračnicama u vrijeme kada je nailazio tramvaj. Oštećena žena je tijelom udarila u tramvaj i pala između tramvaja i tračnica, nakon čega ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više tjelesnih ozljeda”, objavilo je ODO.

Odbijen zahtjev za istražnim zatvorom

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 20. ožujka 2021. podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu nije prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva te je okrivljenike pustio da se brane sa slobode. Ovo državno odvjetništvo će po primitku pisanog otpravka rješenja podnijeti žalbu na rješenje suca istrage kojim se okrivljenici puštaju na slobodu”, dodali su.