Home Zanimljivosti Javni poziv za obuke iz novinarstva

Javni poziv za obuke iz novinarstva

SHARE

U okviru projekta „Osnaživanje žena u medijima“, koji je dio aktivnosti „Liderke u akciji“, financiranog od strane Vlade Švedske, upućuje se Javni poziv studenticama novinarstva i srodnih studija i mladim ženama zainteresiranima za novinarstvo s područja lokalnih jedinica Ljubuški, Mostar i Čapljina da se prijave na dvomjesečnu obuku iz novinarstva.

Obuka će se sastojati od radionica i praktičnog rada u medijima u razdoblju travanj-svibanj 2021.

Projekt ima za cilj pružiti priliku mladim ženama zainteresiranima za novinarstvo i studenticama iz Bosne i Hercegovine da razvijaju svoje vještine kroz rad u medijima.

Glavni cilj ovog projekta je omogućiti mladim novinarkama da postanu kompetentnije, da se nauče na rad u profesionalnom okruženju, da poboljšavaju skupove vještina, profesionalno znanje, kompetenciju i ukupnu učinkovitost u svijetu profesionalnih medija.

Prijave za sudjelovanje u projektu poslati do 31. ožujka 2021. godine na e-mail udruga.hrid@gmail.com.

U prijavi je potrebno navesti;

  • ime i prezime
  • status (studentica, nezaposlena)
  • točno naznačen odsjek/smjer i godina studija (za nezaposlene osobe navesti naziv završenog fakulteta i naziv stečenog zvanja) (npr. studentica 2. godine novinarstva ili mag. novinarstva)
  • prosjek ocjena (u dosadašnjem tijeku studija ili za osobe koje su završile studij prosjek ocjena po završetku školovanja)

„Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“ je projekat Vlade Švedske u vrijednosti od 3 milijuna KM, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Cilj projekta je jačanje ženskog rukovodstva i povećanje demokratskog i direktnog učešća žena u političkom životu u BiH.