Home Zanimljivosti Župa sv. Jakova u Međugorju pokrenula projekt Obitelj 4+

Župa sv. Jakova u Međugorju pokrenula projekt Obitelj 4+

SHARE

Obitelj 4+ hvale je vrijedan projekt nastao u župi sv. Jakova u Međugorju.

Naime, projekt podrazumijeva darivanje obitelji koja prijavi krštenje četvrtog djeteta s 1000 KM, a krštenje petog ili šestog djeteta novčani dar je dvostruko viši 2000 KM.

 

“Više je to hvala za nesebičnost, nego neka velika pomoć obitelji, iako i taj skromni dar dobro dođe onima slabijeg imovinskog stanja, a oni koji nemaju financijskih poteškoća odriču se dara u korist siromašnih”, kazali su za Bljesak.info iz Župnog ureda sv. Jakova u Međugorju.

 

Želja im je, kako navode, iskazati zahvalnost obiteljima s više djece s nakanom da se mladi bračni drugovi ugledaju na one bračne drugove koji se ne boje novih života.

 

Ideja za darivanje mladih obitelji pojavila se prije dvije godine. Samozatajni svećenik, koji je spontano došao na tu ideju, želio je ostati anoniman. Kako kaže, ne želi da hvale vrijedan projekt vjernika ostane u sjeni preuzimanja zasluga.
“Ideja se svidjela župniku i moglo se krenuti u akciju”, istaknuo je za Bljesak.info.
Ističu da se serija dobrih djela nakon prvotne inicijative počela širiti. Tako se načinio lanac donatora i onih koji žele pomoći, ali i obitelji koje se odriču svojeg dara za pomoć obiteljima.

 

“Želimo potaknuti ljude da ne budu sebični. Svaka sebičnost, posebice, ovaj njemački Zwei Kindersistem (samo dvoje djece) ruši obitelj, društvo i Crkvu”, naglasili su iz Župnog ureda. Navode kako su ovim primjerom, vjerojatno inspirirani odgovorni u općinama Čitluk i Ljubuški pa su i oni počeli odnedavno sa sličnim projektom.

 

Svi vjernici mogu sudjelovati u akciji i tako biti dio ove pozitivne priče.

 

“Svaka uplata u ovaj fond dobro je došla. Pomoći siromašnijim obiteljima i pojedincima je djelo milosrđa. To je blagoslov i za onoga koji daje i koji prima. Nije sramota biti siromašan. Sramota je biti lopov. I Isus se izjednačio sa siromasima. Što god učiniste jednomu od ove moje najmanje braće, meni učiniste” (Mt 25,45 ), istaknuli su iz Župnog ureda.

 

Sudjelovati možete uplatom na:
ŽUPA SV JAKOVA APOSTOLA MEĐUGORJE
Gospin trg 1 88266 Međugorje
UNICREDIT BANK D.D. Br. računa: 3381202200659382
ID: 4227492770000
IBAN: BA393380604817196485
Uplata: za OBITELJ 4 +