Home Vijesti Uklanjanje divlje deponije ispod spomenika Ludviga Pavlovića

Uklanjanje divlje deponije ispod spomenika Ludviga Pavlovića

SHARE

Uklanjanje divlje deponije ispod spomenika Ludviga Pavlovića koja se nalazi na magistralnoj cesti Posušje – Tomislavgrad velika je ekološka akcija koja će se održati u petak, 16. travnja. U 8 sati ujutro na teren izlazi mehanizacija i ljudstvo jer je tamo ogromna hrpa smeća.

Akciju je organizirala Udruga Apollo, a dobila je široku potporu institucija. Tako su akciju podržali Frano Pišković koji će bagerom podizati otpad, zatim J. P. Vodovod Posušje čiji će djelatnici odvoziti otpad u dvije kade, zatim Općina Posušje, Mjesna zajednica Vinjani, Mjesna zajednica Čitluk, GSS Posušje, HPD Pločno Posušje, Vatrogasno društvo Posušje, Crveni Križ općine Posušje , J. P. Urbikom Posušje, Eko život d.o.o. Tuzla, Ministarstvo gospodarstva ŽZH, Ministarstvo okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ŽZH, Policijska Uprava općine Posušje.

“Voda otječe, kamen ostaje.” (nepoznati autor)

Ovaj citat napisan je davno na jednoj kamenoj česmi pronađenoj prije više stoljeća, a autor mu je nepoznat, no poruka je jasna. Prije svega zahvala svima na sudjelovanju. Treba istaknuti da je na svaki poziv odgovoreno. Sve službe i institucije obuhvaćene su u ovoj predstojećoj kohezivnoj suradnji zajednice. Ovo je jedna od najvećih ekoloških akcija na području općine Posušje koja će biti popraćena snimanjem kadrova (zemlja – zrak) za dokumentarni film Eko zona. Čast je koordinirati akcijom i prkositi prkosu,” istaknuo je voditelj i predsjednik Udruge Apollo prof. Jozo Kolobarić uoči ove velike akcije.