Home Društvo Najbrži starac na svijetu: Tajne brzog trčanja 73-godišnjeg trkača

Najbrži starac na svijetu: Tajne brzog trčanja 73-godišnjeg trkača

SHARE
Malo ljudi može za sebe reći da su dobri trkači, a kamoli da su brzi trkači. Za 73-godišnjeg Charlesa Allieja to nije slučaj. Ovaj nevjerojatni čovjek je počeo trčati još kao dječak, a kasnije je tijekom svoje trkače karijere pokupio i brojne nagrade.

U nedavnom intervjuu za Men’s Health, Allie je podijelio tajne brzog trčanja koje djeluju. Iako u njegovoj dobi nije toliko pametno brzo trčati, on kaže da je njegovo tijelo na to naviklo, piše portal Body.ba.

Imao sam sreću da nisam imao teže ozljede. To je možda zbog načina na koji treniram i jedem, ističe.

Za doručak obično bira zobenu kašu, jaja, tost, voće, sok od naranče i zeleni čaj. Nakon toga, svaki obrok je uglavnom zdravo domaće jelo s prirodnim sastojcima.

Većina njegovih treninga se temelji na kardiju, te uključuje sprint visokog intenziteta. On dosta radi na svojim trkačkim vještinama, poput eksplozivnih startova, ali također ovo voli uravnoteživati istezanjem i težinama.

Charles nam svima može poslužiti kao inspiracija za život. On nas uči da možemo umanjiti rizik od brojnih zdravstvenih problema ako preuzmemo kontrolu nad našim tjelesnim i prehrambenim navikama. Charles nas uči da ignoriramo izgovore i da vjerujemo u sebe. Samopouzdanje i zdravstvene koristi koje možete steći definitivno nadmašuju napore poput malo vježbanja i znojenja koje morate uložiti.