Home Kultura Povodom svjetskog dana knjige Mostar dobiva male besplatne biblioteke

Povodom svjetskog dana knjige Mostar dobiva male besplatne biblioteke

SHARE

Male besplatne biblioteke svojevrstan su dar mladih cijelom Mostaru povodom Svjetskog dana knjige

Mostar će za Svjetski dan knjige dobiti male besplatne biblioteke postavljene na pet lokacija, a građani će moći na čitanje uzeti knjigu i vratiti je, ili zamijeniti s nekom drugom. PRONI Centar će u petak, 23. travnja, postaviti male besplatne biblioteke ili ulične, kako ih se još naziva i to na pet lokacija u Mostaru.

“Ulične biblioteke/knjižnice postavit ćemo ispred Centra za kulturu, Narodnog pozorišta, Hrvatskog narodnog kazališta, novoobnovljenom parku u ulici Maršala Tita i ispred Centra za djecu i mlade SPES“, rekao je Harun Šetka za Bljesak.info.

Omladinski klub PRONI koji je i pokretač ove akcije poziva građane da doniraju knjige za male besplatne biblioteke u gradu. “Biblioteke će funkcionisati na taj način da će svi građani moći ostaviti knjige koje žele ili zamijeniti s onima koje im trebaju.

U fazi smo trenutno u knjiga za biblioteke, pa pozivamo sve građane koji žele donirati knjige da nas kontaktiraju putem PRONI društvenih mreža ili putem telefona +38762967651”, rekao je Šetka.

Šetka naglašava kako su male besplatne biblioteke svojevrstan dar mladih cijelom Mostaru povodom Svjetskog dana knjige. “Želimo omogućiti da besplatne knjige budu dostupne svima u Mostaru, na što više lokacija da ih iskoriste različite generacije naših sugrađana. Nadamo se da neće biti vandalizma i zloupotreba“, rekao je Šetka koji je PR ovog projekta.

Inače, Omladinski klub PRONI ulične biblioteke postavlja u suradnji s lokalnim partnerima u okviru projekta “Kreiraj (sve)mir“ u okviru programa BHRI kojeg provodi USAID.

IZVOR: Vrisak.info