Home Gospodarstvo Eko izazov na Fortici: Čistilo se smeće, zasađene sadnice

Eko izazov na Fortici: Čistilo se smeće, zasađene sadnice

SHARE

Brdsko-biciklističko udruženje MTBA koje je posvećeno uređenju parka Fortica pridružilo se Eko izazovu, te su na Fortici čistili otpad i sadili sadnice. U tome su im pomogli učenici i nastavnici Koledža ujedinjenog svijeta (UWC) iz Mostara.

Naime, povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, tim projekta ”Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom” u saradnji sa Američkim veleposlanstvom u BiH i Američkom trgovinskom komorom AmCham odlučio je nagraditi vrijedne timove širom naše zemlje sadnicama koje su zasađene na površinama koje uređuju.

Ova akcija sadnje drveća pod nazivom ”100 timova, jedna misija’” provodi se na 100 lokacija širom Bosne i Hercegovine, a aktivnost sadnje u Mostaru provodi Brdsko-biciklističko udruženje MTBA. ”Još jednom apeliramo na građane da ne bacaju otpad u prirodu, a ujedno se zahvaljujemo svima koji rade na čišćenju i očuvanju okoline”, priopćili su iz Brdsko-biciklističkog udruženja MTBA.

Projekt ”Eko izazov- Učinimo svoju zemlju još ljepšom” pokrenut je 2020. godine sa ciljem obilježavanja 25 godina mira u BiH, te povećanje ekološke svijesti kroz realizaciju aktivnosti čišćenja, uređenja zemljišta i sadnje drveća u lokalnim zajednicama.

Izvor: Bljesak.info