Home Politika Politički huligani svojim djelovanjem pokušavaju dodatno urušiti policijski sustav u HNŽ-u

Politički huligani svojim djelovanjem pokušavaju dodatno urušiti policijski sustav u HNŽ-u

SHARE

Nasilje koje se nedavno dogodilo u Mostaru politički huligani sada pokušavaju podići na nacionalnu osnovu. Navijački huliganizam koji se ničim ne može opravdati sada služi političkim huliganima za maltretiranje cijelog jednog naroda. Apsurd je tim veći što ti politički huligani godinama blokiraju procese koji bi barem djelomično riješili probleme u MUP-u HNŽ-a i osigurali njegov normalan rad.

Kako je za Pogled.ba rekao ministar MUP-a HNŽ-a Slađan Bevanda, oni koji ovih dana traže njegovu smjenu glavni su krivci za to što HNŽ godinama nema policijskog komesara. Upravo je izostanak komesara, kao i niza drugih tijela,  razlog brojnih problema u MUP-u HNŽ.

-Mi imamo sada 50 djelatnika koji moraju ići u mirovinu, a ne mogu zbog nedostataka u sustavu. Nedostaje nam više od 200 policajaca zbog cijele ove situacije, što je četvrtina sustava MUP-a HNŽ-a. Godinama ljude ne možemo činovati jer nemamo za to tijela u sustavu. I sve to nemamo zbog onih koji sada traže moju ostavku i na taj način prikrivaju kaos koji su stvorili svojim opstrukcijama – govori Bevanda za Pogled.ba.

Dodaje kako je zadnjim događajima sigurnosna situacija narušena, ali kako MUP svojim aktivnostima neće dopustiti njezin daljnji odron.

-Koristimo sve zakonske mogućnosti i ljudske kapacitete kako bi osigurali da se slične stvari ne ponove. Umjesto pomoći, pojedinci svojim istupima i zahjevima žele dodatno urušiti policijski sustav u HNŽ-u, a samim tim i sigurnosno stanje. Ja sam kao kao ministar niz puta tražio da riješimo pitanje komesara i formiramo potrebna policijska tijela, ali SDA se oglušila na takve apele. Zato njihovo prozivanje mene kao ministra MUP-a predstavlja vrhunac ironije i pokušaj skrivanja činjenice da su oni glavni krivci za sve nedostatke u našem sustavu – ističe Bevanda.

Dodaje kako ne može biti nikakvog opravdanja za nasilje koje se dogodilo, a isto tako, nema opravdanja ni za političke huligane koji svojim postupcima dodatno urušavaju policijske strukture u županiji.

Izvor: pogled.ba