Home Šport Karačić i Vukoja uoči hercegovačkog derbija: To je više od obične utakmice,...

Karačić i Vukoja uoči hercegovačkog derbija: To je više od obične utakmice, a sada je i ulog velik

SHARE
U novom hercegovačkom derbiju u subotu, na Praznik rada u 19:05 sati na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Zrinjski.

Osim pozitivnog sportskog rivalstva dvaju klubova, ova je utakmica bitna za obje momčadi zbog velikoga uloga – borba za Europu.

Pred nama je još jedna u nizu bitnih utakmica, ali ona je i posebno bitna jer je u pitanju veliki hercegovački derbi i ulog je veliki. Dolazi nam kvalitetan suparnik, a mi bi mogućom pobjedom došli na korak bliže cilju, kazao je šef stručnog stožera Toni Karačić na konferenciji za medije.

Za dokapetana i rođenoga Širokobriježanina Božu Vukoju, kako je istaknuo, ova je utakmica više od obične utakmice.

Za mene je ovo vrlo posebna utakmica. Hercegovački derbi je puno više od obične utakmice. U pitanju je istinski derbi i zdravo sportsko rivalstvo. Sigurno će biti teška i zahtjevna utakmica. Zanima nas samo pobjeda kojom bi došli na bod do Europe, poručio je Vukoja.

Toni Karačić se osvrnuo i na trenutačne kadrove dviju momčadi poručivši kako je njegova momčad doživjela veće promjene.

Unatoč svemu, među nama nema velikih nepoznanica. Sigurno će biti strpljenja s obje strane i nije realno očekivati neka iznenađenja. Smatram kako će spretnija momčad izvući bolji ishod i vjerujem kako će upravo to učiniti moja momčad, naglasio je Karačić.

Za pozitivan ishod u redovima domaćih ne nedostaje morala i motiva.

Upali smo u krizu rezultata, ali motiva neće nedostajati. Moral i motiv u hercegovačkom derbiju uvijek mora biti na visokoj razini, naglasio je Vukoja.

U momčadi Širokog Brijega za veliki hercegovački derbi jedini neće konkurirati nedovoljno oporavljeni Teo Herceg. Utakmicu na Pecari sudit će Irfan Peljto iz Sarajeva, a izravan je prijenos osiguran na kanalu Arena Sport.

IZVOR: Jabuka.tv