Home Šport Krznar: “Mamić i ja smo jednako zaslužni za novu titulu”

Krznar: “Mamić i ja smo jednako zaslužni za novu titulu”

SHARE

Dan nakon što je osigurao novu titulu u prvenstvu Hrvatske, trener Dinama Damir Krznar za klupsku stranicu se osvrnuo na minulu sezonu.

“Bilo je lijepo danas se probuditi. Teško je reći je li ovo najbolja sezona u povijesti, nezahvalno je uspoređivati generacije čak i 10 godina unazad, a kamoli s onom iz 1963. ili 1967. godine. Ali pod uvjetom da osvojimo kup, bit će sigurno jedna od najuspješnijih sezona u povijesti”, započeo je Krznar.

Nezaobilazno je bilo i pitanje o Zoranu Mamiću, koji je morao otići taman kad je prvenstvo ulazilo u samu završnicu.

“Ovoj Upravi ni stožeru ne fali ni ptičjeg mlijeka. Onda igrači to sve vrate na terenu. Ako moram uspoređivati svoj i Mamićev doprinos, on je odradio dvije trećine prvenstva, a ja jednu. Hajde, izjednačit ću. Ne zato što sam ja završio prvenstvo, nego jer smo ravnopravno surađivali i kad je on bio glavni trener. Javio se nakon utakmice, poslao mi je poruku čestitke.”

Krznar je ustvrdio i kako je Dinamo uvelike zaslužan što je kompletna Prva HNL dobila na kvaliteti.

“Nisu bile floskule da nam treba jak Hajduk da bi mi bili jači. Ova godina je potvrdila da Dinamo svojim igračima na posudbama napravio ligu jačom. To su napravili i Osijek i Hajduk i Rijeka. Ove sezone smo bili dobri u Europi zbog jakog pritiska HNL klubova. Mi ni u jednu utakmicu nismo mogli ući opušteno, ni protiv Istre ni Varaždina. O Osijeku da ne govorim. Tjerali su nas da budemo maksimalni i da nastavimo svoj niz. Osijek će nam vjerojatno i iduće sezone biti prvi takmac”, komentirao je Krznar snažan HNL.

Na kraju je rekao gdje se vidi u budućnosti: “Vidim se i dalje u ulozi glavnog trenera. Moj ugovor traje do 2024. godine i uprskati ga mogu samo ja.”

Izvor: sportklub.hr