Home Crna kronika SIPA uhitila devet osoba u Sarajevu, drogu iz Nizozemske prebacivali u BiH

SIPA uhitila devet osoba u Sarajevu, drogu iz Nizozemske prebacivali u BiH

SHARE

Policijski službenici SIPA-e danas su na području Sarajevske županije realizirali operativnu akciju kodnog naziva Blog i tom prilikom uhitili devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo “Organizirani kriminal”, u vezi sa krivičnim djelom “Neovlašteni promet opojnim drogama”.

Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretrese na devet lokacija na području SŽ i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koi će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Naime, postoje osnovi sumnje da su uhićene osobe od svibnja 2020. godine, vršila nabavku opojnih droga kokain, heroin i amfetamin u Kraljevini Nizozemskoj nakon čega su iste transportovali u Bosnu i Hercegovinu, gdje je dalje vršena njena preprodaja.

Tijekom višemjesečne istrage i izvršenih vještačenja privremeno oduzetih opojnih droga u okviru ove operativne akcije, policijski službenici SIPA-e su otkrili i privremeno oduzeli 1.104,79 grama opojne droge kokain, 7.470,02 grama opojne droge heroin i osam litara amfetaminskog ulja koje se koristi kao osnovna baza za proizvodnju opojne droge speed.

Osumnjičene osobe su privedene u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost Tužiteljstva BiH.

Aktivnosti su provedene po naredba Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, u suradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije i MUP-a Zeničko-dobojske županije. Navedenim policijskim agencijama i organima zahvaljujemo se na pruženoj pomoći i suradnji prilikom realizacije ove operativne akcije.

Izvor:Pogled.ba