Home Šport Bierhoff potvrdio: Sosa neće zaigrati za njemačku reprezentaciju

Bierhoff potvrdio: Sosa neće zaigrati za njemačku reprezentaciju

SHARE

Fifa brani promjenu reprezentacije igračima koji su nastupili za bilo koju nacionalnu vrstu, a bili su stari 21 godinu, što je slučaj s Hrvatom. ‘Velik je potencijal, ispitivali smo opciju, ali ništa od toga’, kaže Bierhoff.

Trebao je dobiti poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, nakon obećanja iz njemačkog saveza odlučio se za njih i rekao da nema povratka, a na koncu, čini se, neće zaigrati ni za koga?!

Borna Sosa (23) ostao je s krive strane Fifina statuta zbog pravila o promjeni sportskog državljanstva koje jasno brani igračima koji su napunili 21 godinu i nastupili za neku reprezentaciju (a Borna je s 22 igrao za Hrvatsku U-21) da zaigraju za nekog drugog.

Osim toga, Borna nije imao njemačko državljanstvo po rođenju, nego ga je dobio tek u ožujku ove godine, po majci Vesni rođenoj u Berlinu.

Vijest je za njemačku novinsku agenciju DPA potvrdio direktor njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff, koji je vodio razgovore sa Sosom.

– Borna Sosa nije samo zanimljiv igrač zbog velikog potencijala zbog nastupa u ovoj sezoni. Zamišljali smo ga u reprezentaciji nakon završetka procesa naturalizacije. Zato smo pažljivo i ozbiljno ispitivali mogućnost da zaigra za Njemačku u zadnjih nekoliko dana. Nažalost, rezultat nije pozitivan – rekao je Bierhoff, prenosi Kicker.

Nakon svega DFB je povukao zahtjev za promjenu Sosina sportskog državljanstva.

– Sosa će nastaviti svojim putem, a mi mu želimo sve najbolje i puno uspjeha u nastavku karijere – kaže Bierhoff.

IZVOR: 24 sata