Home Crna kronika Švicarska policija uhitila državljane BiH zbog organiziranih ilegalnih utrka u Zurich

Švicarska policija uhitila državljane BiH zbog organiziranih ilegalnih utrka u Zurich

SHARE

Švicarska policija uhitila je 12 osoba, među njima i državljane BiH, zbog organizacije i učešća u ilegalnim utrkama automobila u okolici Zuricha, gdje su se kretali brzinom od skoro 300 kilometara na sat.

Grupa je optužena za široki spektar prometnih prekršaja prekoračenja brzine oko najvećeg švicarskog grada u “moćnim, sportski dorađenim automobilima”.

Tužitelji kažu da je zabilježeno da su se neka vozila kretala autocestom brzinom do 287 km/h i gotovo 200 km/h van naseljenih područja. Policija je također rekla da su osumnjičeni održavali “razne ilegalne utrke na javnim putevima”.

Švicarske autoceste imaju ograničenje brzine od 120 km/h, dok su brzine ograničene na 80 km/h izvan naseljenih mjesta i 50 km/h unutar naseljenih područja.

U sklopu akcije je privedeno jedanaest muškaraca i jedna žena, svi u dobi između 24 i 40 godina, uključujući državljane Švicarske, Italije, Republike Sjeverne Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Uhićenja su uslijedila nakon dugotrajne istrage policije i javnog tužiteljstva u Zurichu. Vlasti su krajem travnja izvršile koordinirane pretrage na raznim lokacijama kuća u Zurich, a zaplijenile su i niz automobila.

“Državno tužiteljstvo u Zurichu otvorilo je krivični postupak zbog prekoračenja brzine u svim slučajevima”, navodi se u priopćenju policije.

Istrage protiv osumnjičenih započele su u siječnju 2019. godine nakon što je prethodna protubrzinska akcija rezultirala hapšenjem 21 osobe.

Tužitelji su također zatražili da se četvorica uhićenih osumnjičenih zadrže u istražnom zatvoru. Prema švicarskom zakonu, osumnjičeni se smatraju nevinima dok se ne provede sudski postupak i dok ne bude donesena konačna presuda.

Izvor:Pogled.ba