Home Vijesti Dom zdravlja Mostar nabavio vrijednu opremu, uskoro edukacija građana u pružanju prve...

Dom zdravlja Mostar nabavio vrijednu opremu, uskoro edukacija građana u pružanju prve pomoći

SHARE

U okviru IPA CBC  projekta RACE, vodeći partner, Dom zdravlja Mostar nabavio je edukacijsku i medicinsku opremu, kao i sanitarni materijal za Hitnu medicinsku pomoć u ukupnoj vrijednosti od 118.578 EUR.

Medicinska oprema pomoći će u poboljšanju tehničkih kapaciteta Službe hitne medicinske pomoći u Mostaru i uvelike će koristiti pacijentima. Ova oprema uključuje defibrilatore, EKG-ove, usisne pumpe, automatizirane vanjske defibrilatore (AED), ultrazvučni aparat i ostale potrebne sanitarne materijale i opremu potrebnu za pružanje hitne medicinske pomoći.

Obzirom da u slijedećem projektnom periodu predstoji edukacija građana Mostara iz oblasti pružanja prve pomoći,  ovom nabavom smo priskrbili: 4 osnovne lutke za trening za životnu podršku za djecu i odrasle, 2 lutke za napredni trening za životnu podršku, lutku za trening pneumothoraxa, set za edukaciju o postavljanju intraosealnog puta, trenažere za endotrahealnu intubaciju za odrasle i djecu i AED simulatore.

U okviru ove projektne aktivnosti ,10 AED uređaja bit će postavljeno na strateška javna mjesta u Mostaru, a svi polaznici obuke bit će osposobljeni za rukovanje njima. Dom zdravlja Mostar također će koristiti ovu opremu za kontinuirano usavršavanje medicinskog osoblja u suradnji s partnerima iz Hrvatske i Crne Gore, priopćeno je iz Doma zdravlja Mostar.

Izvor:Pogled.ba