Home Šport Potez Ivice Zubca za povijest, oduševio trenera i suigrače

Potez Ivice Zubca za povijest, oduševio trenera i suigrače

SHARE
Ivica Zubac nakon samo tri minute i 18 sekundi otišao je na klupu i više se nije vraćao u igru, ali bez brige, razlog za to nisu ni ozljeda ni nekakva kazna. Štoviše.

Hrvatski je centar pogodio prvu tricu u NBA karijeri, a trener Tyronn Lue za nagradu mu je dao ostatak večeri slobodno, piše Index.hr.

Zubac je do sinoćnje utakmice LA Clippersa i Houstona ispalio devet trica u pet sezona, od čega tri u ovoj. Jubilarna deseta je ušla.

Iako mu je učinak od tri poena i jedne asistencije srušio sezonske prosjeke, ovo je bio savršen primjer kompromisa kojim su svi zadovoljni. Trener Lue još prije nekoliko tjedana je govorio o potrebi da odmori našeg reprezentativca na ponekoj utakmici, ali on je uporno odbijao jer smatra da je igranje u NBA ligi čast i želi igrati kad god je moguće.

U dvije i pol sezone u Clippersima nije propustio niti jednu jedinu utakmicu.

S druge strane, Zubac je dugo nagovarao trenera da mu dopusti da češće šutira trice jer je uvjeren da ih može pogađati, što redovito pokazuje na treninzima. Kad su ga pitali što će se prije dogoditi – hoće li Zubac prvo zabiti tricu ili propustiti utakmicu – Lue je rekao da misli da će prvo stići trica.

Suigrači oduševljeni

I bio je u pravu. Zubac je pogodio, razvukao osmijeh preko cijelog lica i izazvao oduševljenje na klupi, a trener ga je prvom prilikom povukao na klupu.

Naravno da mi je na izlasku iz igre rekao: “Rekao sam ti, treneru.” Bilo je lijepo to vidjeti, svi su bili uzbuđeni zbog njega, ispričao je Lue, a kad su ga pitali znači li ovo da će mu odsad dopuštati da šutira deset trica po utakmici, samo je prstima pokazao – nulu.

Bio je to dvostruki taktički potez. Kao prvo, nakon točno dva mjeseca stanke zbog ozljede vratio se Serge Ibaka, kojem je Zubac u međuvremenu oduzeo ulogu startera. Ovako su mu Clippersi mogli dati više vremena na parketu da lovi ritam pred doigravanje.

IZVOR: Jabuka.tv