Home Gospodarstvo VELIKI SKOK VIOLETE! U PANDEMIJSKOJ GODINI ČETVRTI S NAJVEĆIM PROFITOM U FBIH

VELIKI SKOK VIOLETE! U PANDEMIJSKOJ GODINI ČETVRTI S NAJVEĆIM PROFITOM U FBIH

SHARE

Autoceste Federacije BiH tvrtka su s najvećim profitom u 2020. godini, službeni su podaci nakon objava financijskih izvještaja za prošlu godinu u ovom entitetu.

Javna kompanija za upravljanje autocestama prijavila je skoro dvostruko veći profit od najbližih pratitelja.
Zanimljivo je kako je profit Autocesta na istoj razini kao i godinu ranije.

Na drugom mjestu je trgovački gingant Bingo sa 68 milijuna prijavljenog profita što je 25 milijuna manje nego godinu ranije. Slijedi BH Telecom koji ima 40 milijuna profita, sedam manje nego godinu ranije.

Četvrta je Violeta sa 36 milijuna KM profita. Zanimljivo je da je tvrtka iz Gruda zabilježila rast od 11 milijuna maraka u pandemijskoj godini 2020. u odnosu na 2019.

Peto mjesto drži visočki Prevent CEE sa skoro 36 milijuna neto profita, a šesta je najjača domaća kladioničarska kuća Premiere World Sport iz Čitluka sa 35 milijuna. Prevent je novi igrač na listi 10 najprofitablnijih tvrtki u FBiH, piše Klix.

Sedmi je kemijski kombinat SSL iz Lukavca s profitom od 27 milijuna KM, osmi Tvornica cementa Kakanj s 24 milijuna KM profita, a deveti CC HBC B-H što je naziv tvrtke koja proizvodi u našoj zemlji najpopularnije gazirano piće Coca Colu. Njihov neto profit je 22 milijuna KM ili osam milijuna manji nego godinu ranije.

Listu “Top 10” zatvara Atlantic Argeta sa 18 milijuna KM profita, još jedan novajlija u ovom društvu.