Home Vijesti Povećan broj napada na policiju u Trebinju

Povećan broj napada na policiju u Trebinju

SHARE

Policijska uprava Trebinje je u proteklom mjesecu zabilježila najviše počinjenih djela u napadima na policiju, kada su i policijski službenici bili prinuđeni da upotrebljavaju silu, priopćeno je danas na pres konferenciji ove uprave za period travanj, prenose Nezavisne.

Najviše počinjenih djela odnosi se na ometanje državnih organa, gospodarskih društava i drugih pravnih osoba u vršenju javnih funkcija, kada je počinjeno devet ovakvih prekršaja, na vrijeđanje sedam prekršaja, dok je u tučnjavama, fizičkim napadima i posluživanju alkohola počinjeno šest prekršaja.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je istakao da policija ne negira da su se u gradu od početka godine desile četiri paljevine automobila i da je bilo drugih krivičnih djela, ali dodaje da je, otkako su prije nekoliko godina počele da se u Hercegovini dešavaju ove paljevine, polovina njih razriješena, od čega u ovoj godini dvije.

I on se složio sa zaključcima donesenim na zasjedanju Skupštine grada da je potrebno povećati video nadzor, naročito na frekventnijim raskrsnicama u gradu i dodao da imaju dovoljan broj policijskih službenika za obavljanje svojih poslova.

On je potvrdio da je policija upotrijebila silu nad Trebinjcem koji tvrdi da ga je policija pretukla, ali da imaju evidentiran napad na službeno lice, okvalificiran kao takav od strane Okružnog tužiteljstva u Trebinju, a da su sve zabilježile kamere.

“Na kamerama postoje svi dokazi od momenta kada je osoba zaustavljano od strane Jedinice žandarmerije MUP-a RS do momenta kada je lišeno slobode, dovedeno u prostorije za zadržavanje i onaj momenat kada je boravilo u tim prostorijama i kada mu je ukazana liječnička pomoć, a svi ti snimci se nalaze u Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje”, naveo je Laketa.

Kaže da će u cilju istrage tužitelj i MUP RS odlučiti hoće li te snimke ustupiti javnosti.

U Policijskoj upravi Trebinje je navedeno da je, i pored ovih nemilih događaja, stanje sigurnosti u Trebinju zadovoljavajuće, te da građani Trebinja nemaju razloga za zabrinutost, a da se novi rezultati pojedinih aktivnosti njihovih službenika mogu uskoro očekivati.

Izvor:Pogled.ba