Home Vijesti Sunita ubila pod utjecajem kokaina, danas je u psihičkom rasulu i ponovno...

Sunita ubila pod utjecajem kokaina, danas je u psihičkom rasulu i ponovno joj se sudi

SHARE

Nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo presudu Županijskog suda u Mostaru, kojom je Sunita Hindić (22) osuđena na tri i pol godine zatvora zbog ubojstva mostarskog ugostitelja, Nine Ivankovića (55), koje je počinjeno u „Vili Ivanković“ , 4. listopada 2019.godine, danas je otpočelo ponovljeno suđenje u ovom predmetu.

Tako je ponovljeni postupak otpočeo pred istim Sudskim vijećem Sg suda u Mostaru, kojim predsjedava Elis Sultanić, a obje strane su se na njegov prijedlog usuglasile da se optužnica neće ponovo čitati, a i optužena Hindić se izjasnila da ju je razumjela u potpunosti.

Tužiteljica, Tanja Marčinko kazala je da u cjelosti ostaje kod ranijeg izlaganja uvodnih riječi, kao i braniteljica optužene, odvjetnica Nada Dalipagić.

Međutim, Dalipagić je predložila da se uradi dopunsko vještačenje Hindić u UKC RS-a u vezi okolnosti shvaćanja značaja i mogućnosti upravljanja postupka i općenito stanje svijesti pod utjecajem opojnih droga, budući da je kod njene branjenice detektirano prisutvo kokaina.

Također, priložila je dokumentaciju o događaju koji se zbio prije mjesec u pritvorskoj ćeliji Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, kada je Hindić, kako je navela, pokušala izvršiti suicid vješanjem, nakon čega je popila više tableta koje, inače, koristi.

Marčinko je navela da je, upravo, dopunskim vještačenjem u prethodnom postupku utvrđeno da je optužena u vrijeme počinjenja kaznenog djela bila u stanju potpune uračunljivosti.

Sudsko vijeće u konačnici je odbilo ovaj zahtjev obrane, a danas je izvršen i uvid u izvođenje dokaza, odnosno, iskaze svjedoka i nalaz i mišljenje vještaka.

U završnim riječima, Marčinko je navela da u cjelosti ostaje pri ranije izrečenom, ali se osvrnula na presudu Vrhovnog suda FBiH, kojom je, kazala je, uvažena žalba Tužiteljstva HNŽ zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i da je prvostupanjska presuda nerazumljiva i proturiječna sama sebi.

Podvukla je kako je i navedeno da postoje dokazi koji idu u prilog tome da je riječ o ubistvu sa umišljajem, dok je Dalipagić i danas iznijela suprotno, odnosno, da je Hindić počinila ubojstvo iz nehaja.

Kazala je da je njena branjenica zapala u tešku depresiju i da, zapravo, izrazito pati te da i pokušaj samoubojstva u pritvoru KPZ-a Mostar govori o tome u kojem se stadiju ona nalazi.