Home Crna kronika DORH objavio detalje o tragediji u Kninu, otac pušten na slobodu

DORH objavio detalje o tragediji u Kninu, otac pušten na slobodu

SHARE
DORH je u srijedu objavio priopćenje o 34-godišnjaku koji je utorak ujutro u Kninu u automobilu zaboravio na dijete, koje je naposljetku umrlo.

Muškarac je, kaže DORH, ispitan, nakon čega je pušten na slobodu jer je ocijenjeno da ne postoje zakonski uvjeti za istražni zatvor.

Osim toga, DORH je u priopćenju otkrio dva nova detalja. Otac je 34-godišnjak, a dječak je rođen 2015. godine.

U Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku ispitan je hrvatski državljanin (1987.) koji je priveden uz kaznenu prijavu zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela povrede djetetovih prava iz članka 177. stavka 2. u vezi sa stavkom 1. Kaznenog zakona.

Prema navodima kaznene prijave, postoji osnova sumnje da osumnjičeni 34-godišnjak, 8. lipnja 2021. oko 8:00 u Kninu, iz nepoznatih razloga nije odvezao dijete (2015.) u dječji vrtić, već ga je ostavio u zaključanom automobilu na parkiralištu. Kada je oko 15:00, nakon poziva supruge, otišao do automobila, zatekao je dijete bez svijesti te ga je iznio iz automobila. Djelatnici hitne pomoći pokušali su reanimirati dijete, no nisu uspjeli te je u 15:30 konstatirana smrt djeteta, priopćio je DORH.

Državno odvjetništvo nakon ispitivanja 34-godišnjeg osumnjičenika nije predložilo određivanje istražnog zatvora, budući da je ocijenjeno da za to nema zakonskih uvjeta.

O daljnjem postupanju državnog odvjetništva bit će odlučeno nakon što državnom odvjetništvu budu dostavljeni rezultati pregleda i obdukcije djeteta, stoji u priopćenju.