Home Društvo Mostarac Goran Popović uspješno diplomirao na prestižnoj Akademiji dramskih umjetnosti u New...

Mostarac Goran Popović uspješno diplomirao na prestižnoj Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku

SHARE
Mladi Mostarac Goran Popović inače član HKD Napredak Glavna podružnica Mostar diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku, što je obznanio objavom na svom Facebook profilu.
Kako piše pogled.ba zanimljivo je kako su istu akademiju pohađali poznati glumci Kirk Douglas i Robert Redford kao i uostalom mladi Mostarac.
Ovo je velika stvar za grad Mostar i okolicu prvenstveno zbog glumačke aktivnosti i uspjeha kojom se ne može podičiti ama baš svaki stanovnik grada na Neretvi. “Moje putovanje na AADA-i je službeno završeno.
Sada sam diplomirani glumac i alumni Američke akademije dramskih umjetnosti!”, napisao je Goran u objavi. Popović je po struci profesor engleskog jezika i književnosti, a kada je riječ o dramskoj umjetnosti, sreću je prvenstveno okušao na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, međutim, bezuspješno. No ovaj put vrata američke filmske industrije su mu širom otvorena.
Nakon svega aplicirao je na natječaj Akademije u New Yorku te je poslije audicije ubrzo primljen, a kako bi osigurao dovoljno novčanih sredstava za pokrivanje troškova boravka u SAD-u, pokrenuo je crowdfunding kampanju. “Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam proveo dvije godine u New Yorku s ovim fantastičnim, talentiranim i hrabrim glumcima. Mnogo vjerujem u ovu generaciju glumaca, jer smo usred ove nesretne pandemije, kada je čitav svijet stao, nastavili da se borimo protiv nje našim stvaralaštvom i umjetnošću”, kazao je Popović za pogled.ba.
Dalje u objavi otkrio je kako su u dvije godine uspjeli iskusiti film i teatar u svim formama te da su uspjeli iznijeti tu umjetnost “hrabro i puni nade, ljubavi i želje za stvaranjem”. Goran se na kraju zahvalio svojoj majci, sestri i baki, gradu Mostaru i Američkoj akademiji dramskih umjetnosti na punoj stipendiji i bezuvjetnom povjerenju.