Home Društvo Golf klub Posušje peti put zaredom prvak BiH

Golf klub Posušje peti put zaredom prvak BiH

SHARE
Kada treba nekome čestitati i kada se trebaš nekome obratiti s velikim poštovanjem kažeš “Kapa do poda”. Taj posebni naklon poštovanja mnogo je veći od običnog čestitanja za neko djelo, rad ili uspjeh, ističu iz GK Posušje.

U posljednjih pet godina osvojiti titulu ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine, takvim žarom igrati za klub, punim srcem voljeti, poštovati i predati sebe – jednim imenom možemo zvati – GK Posušje.

Sportaši kažu: “Olimpijski ciklus traje šest godina. Za tih šest godina je moguće napraviti Olimpijskog prvaka u bilo kojem sportu”.

Tako kažu analitičari, znanstvenici, statističari. Pa zašto GK Posušje pobjeđuje zadnjih pet godina? Zašto drugi klubovi nisu uspjeli, a mogli su skoro doći do Olimpijske medalje? Možda i nađemo odgovor, odnosno odgovore na ova pitanja….

Ljubav, vjera i štovanje

GK “Posušje” je jedini klub koji je prijavio četiri ekipe i završio plasman s četiri ekipe. Ovaj podatak je za čestitati. Primjera radi, GK “Sarajevo” je prijavio pet ekipa na početku Lige a na kraju su na ljestviic bile dvije ekipe.

Ljubav prema klubu nije samo u ekipi broj jedan. Klub se voli iako ste u ekipi četiri. To daje ekipi jedan ogromnu podršku koja je potrebna svakom golferu. Golferi nemaju navijače koji će podići ekipu. Golferi imaju pozitivnu energiju. Onda vam put do titule nije puno krivudav.

Kada su nažalost ostali bez predsjednika Veljka Lončara, svi su negativci mislili slijedi raspad kluba, ali golferi iz Posušja su krenuli jače, bolje, kvalitetnije, organiziranije, srčanije kao da su rekli: “BRAJO, nastavljamo gdje si stao ali sada idemo još jače, još bolje još kvalitetnije”.

Gubitnici se pravdaju kako igrači iz Posušja imaju bolje Hendikepe, kako imaju bolje igrače, kako samo treniraju i igraju, ali to je samo opravdanje u golfu kao i u svakom drugom sportu za loš rezultat. Kao da ostali ne igraju, ne treniraju i na ulažu u svoju igru.

U ovom kratkom članku nećemo spominjati imena osim spomenutog pokojnog Veljka Lončara. Nećemo spominjati imena golfera iz Posušja koji su podignuli pehare za prvo mjesto, ali i pehar za treće mjesto. Nećemo spomenuti rekordnu razliku na tablici između golfera Posušja i golfera iz Sarajeva.

Nećemo pisati da je ekipa Posušja četiri bila bolja i od Krivaje i od ekipe Sarajevo dva.

Što nam onda ostaje nego da čestitamo i da svim sportskim kolektivima, članovima raznih sportskih klubova pa da čak i po kuloarima kažemo: “Mi golferi, u Bosni i Hercegovini, imamo jedan mali golf klub, iz malog mjesta u Hercegovini koji se voli i poštuje, koji pobjeđuje, a tako je veliki klub, iz velikog mjesta u Hercegovini da vam mogu podariti osnovnu definiciju pripadnosti ili formulu uspjeha i dati vam odgovor na pitanje: Što je ljubav prema klubu?

Svaka čast momci.. Zaslužili ste i nastavite dalje, priopćili su Posušani.