Home Zanimljivosti Sljedećih dana u Hercegovini temperatura i do 36 °C

Sljedećih dana u Hercegovini temperatura i do 36 °C

SHARE

Prema prognozi Federalnoig hidrometeorološkog zavoda sutra, 16. lipnja, u Bosni i Hercegovini se očekuje prijepodne umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postupno razvedravanje tijekom dana.

 

 

Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu od 20 do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 °C. I u četvrtak, 17. lipnja, u našoj zemlji bit će sunčano uz malu do umjerenu naoblaku.

utarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32 °C. Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku očekuje se u Bosni i Hercegovini i u petak, 18. lipnja.

Jutarnja temperatura od 18 do 24, a dnevna od 28 do 34 °C. Identično vrijeme bit će i u subotu, 19. lipnja. Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 °C, priopćeno je iz FHMZBiH.

AccuWeatherov tim meteorologa upozorava da vrućine koje će se širiti Europom tijekom ljeta te nedostatak duljih kišnih epizoda u dijelovima kontinenta mogu stvoriti ozbiljne probleme za poljoprivrednike.

Čak i neke ljetne kulture, koje su obično otporne u uvjetima suše, mogle bi se suočiti s problemima s obzirom na to da se zimsko vrijeme ove godine nad dijelovima kontinenta zadržalo dulje nego što je uobičajeno.

Osim visokih temperatura, očekuje se da će i količina padalina biti ispod normale. Nedostatak kiše mogao bi dovesti do problema u poljoprivredi i kašnjenja uroda, uključujući stabla maslina.