Home Vijesti Velika akcija Porezne uprave FBiH: U jednom danu izrečene kazne u iznosu...

Velika akcija Porezne uprave FBiH: U jednom danu izrečene kazne u iznosu od 325.261 KM

SHARE
Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su u četvrtak na širem području FBiH imali brze kontrole i do 20:00 sati su ih izvršili 217.

Kako je priopćeno, kontrolama su obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost igara na sreću, trgovine i ugostiteljstva.

Cilj kontrola bila je provjera poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 71 neprijavljenog radnika, 64 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, deset obveznika koji nisu imali fiskalni uređaj i 15 objekta koji su radili bez dozvole za rad.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez dozvole zapečaćena su 32 objekata i u 163 inspekcijska nadzora podneseni su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 325.261 KM.

Porezna uprava će nastaviti aktivnosti inspekcijskog nadzora na kontroli zakonitosti poslovanja poreznih obveznika i sprječavanju sive ekonomije i u sljedećem razdoblju i poziva porezne obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima, priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.