Home Crna kronika Državljanin BiH pucao u oca kćerkinog momka

Državljanin BiH pucao u oca kćerkinog momka

SHARE

Jedan ima kćerku, drugi sina i djeca su im u vezi. Jedan otac je zbog te veze nezadovoljan i ne odobrava je pa uzima pištolj u ruke i puca u oca momka svoje kćerke.

Tako bi se u najkraćim crtama moglo opisati ono što se dogodilo 16. lipnja u 21:05 u okolini Rijeke te zbog čega je sada 56-godišnjak, inače državljanin BiH, osumnjičen za prijetnju te nanošenje teške povrede. On je te večeri došao na vrata 42-godišnjaka, inače državljanina Srbije te mu je nepozvan ušao u kuću, javljaju hrvatski mediji.

Htio je s njim porazgovarati o vezi njihove djece koju on ne odobrava, a 42-godišnjaka je tražio s uđe s njim u automobil što je ovaj odbio.

Pod izgovorom da ide po mobilni telefon, 56-godišnjak je potom otišao do vozila iz kojeg je uzeo pištolj te ispalio jedan hitac u zrak. Zaprijetio je 42-godišnjaku te je uperio pištolj u njega, ponavljajući prijetnje. Ovaj je počeo bježati, a 56-godišnjak je ispalio hitac iz pištolja prema njemu te je pogodio u gležanj lijeve noge.

Tužiteljstvo je od istražnog sudije Županijskog suda u Rijeci tražilo da se 56-godišnjaku istražni zatvor odredi zbog opasnosti od bijega, mogućeg uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, što je usvojeno.