Home Vijesti Obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata...

Obilježen Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Stolačkoj bojišnici”

SHARE

Dan zahvale i sjećanja na sve ljubuške žrtve iz Domovinskog rata poginule na “Stolačkoj bojišnici” (Mladen Šimović, Dragan Dževlan, Stojan Matić, Željko Ereš, Goran Granić, Pero Bebek i Stanko Vukojević) obilježen je u nedjelju, 25. srpnja u organizaciji udruga iz Domovinskog rata i Grada Ljubuškog.

Program obilježavanja započeo je u crkvi sv. Ante na Humcu svetom misom zadušnicom, koju je predslavio gvardijan franevačkog samostana sv. Ante fra Dario Dodig.

Nakon toga, na spomen-obilježju na Drenovcu, odajući počast žrtvi koji su branitelji dali, vijence i cvijeće uz zapaljenu svijeću položili su članovi obitelji poginulih branitelja, gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić, predsjednik Gradskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić, županijski dužnosnici na čelu s predsjednikom Skupštine Ivanom Jelčićem, dopredsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i ministar financija Toni Kraljević, ministar unutarnjih poslova ŽZH David Grbavac, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, saborski zastupnik Nevenko Barbarić te rodbina, suborci i prijatelji.

Službu riječi, uz prigodnu molitvu za poginule hrvatske branitelje, osobito one koji su pali na “Stolačkoj bojišnici”, slavio je fra Andrija Nikić.