Home Crna kronika Strašna tragedija: Obitelj se otrovala ugljikovim monoksidom, preminuli dječaci od dvije i...

Strašna tragedija: Obitelj se otrovala ugljikovim monoksidom, preminuli dječaci od dvije i pet godina

SHARE

Tragedija u selu Lasberg u Gornjoj Austriji šokirala je zemlju – od trovanja ugljikovim monoksidom preminula su dvojica dječaka, a njihova je majka u kritičnom stanju.

Nesreća se dogodila u ponedjeljak rano ujutro na farmi u okrugu Mühlviertel kada je obitelj nakon nestanka struje uključila pomoćni generator u prostoriji bez ventilacije. Ugljikovim monoksidom otrovala su se braća, dvogodišnji i petogodišnji dječak, te njihova 32-godišnja majka, potvrdila je za austrijsku agenciju APA policija Gornje Austrije, piše DnevnikHr.

Nakon što su pronađeni bez svijesti, majka i dječaci helikopterima su hitno prevezeni u bolnice u Grazu i Regensburgu.

Svemu su kumovale ljetne oluje koje su tijekom vikenda pogodile dijelove Austrije. Spomenuto selo bez električne energije ostalo je u nedjelju navečer, zbog čega su otac i djed dječaka oko 5,30 ujutro uključili pomoćni generator te otišli na posao.

Oko 8 sati u kuću je došao susjed kako bi generator, koji se nalazio u podrumu kuće, ponovno napunio. U podrumu nije bilo ventilacije i otrovni plinovi nisu mogli izlaziti van. Majka dječaka ujutro je sišla u donji dio kuće kako bi provjerila djecu, no našla ih je bez svijesti, a potom je i ona izgubila svijest. Pronašli su ih drugi članovi obitelji.

Na teren su izašla tri helikoptera i dva tima hitne medicinske pomoći s četiri ambulante, kao i vatrogasci i policija. Unatoč brzoj intervenciji dječaci su preminuli po dolasku u bolnicu u Grazu, a liječnici se još bore za život njihove 32-godišnje majke.