Home Crna kronika Majka ozlijeđene djevojčice: Predstavlja se kao da smo mi krivi, u Neumu...

Majka ozlijeđene djevojčice: Predstavlja se kao da smo mi krivi, u Neumu nema nikakvog ograničenja

SHARE

Majka ozlijeđene petogodišnje djevojčice otkrila je detalje nesreće u kojoj je njezina kćer u utorak zadobila ozljede glave kada se u njihovu pedalinu zabio jet-ski.

Djevojčica je nakon liječenja u Domu zdravlja Neum prebačena u dubrovačku bolnicu.

Išli smo pedalinom na more kao što se svi voze. U Neumu nema nikakvog ograničenja niti tko kome govori da se ne smije ići 50 ili 100 metara dalje od obale. Nema nikakvih znakova. Taj momak koji nas je udario bio je na jet-skiju, nije ga imao pod kontrolom. Ugasio mu se i onda ga je nekako upalio i punom brzinom udario u nas, rekla je majka djevojčice za Avaz.

Kaže kako su ona i suprug bili na pedalini s još nekoliko djece.

Nije točno da je vlasnik pedaline negirao da je iznajmio vozilo, rekao nam je da ga nitko to nije ni pitao. Mi smo iznajmili pedalinu koja je uredno registrirana. Predstavlja se kao da smo mi krivi, što nije točno, rekla je majka.

Majka djevojčice kaže kako je ona sada dobro i da je s njom sve u redu te da nitko drugi nije ozlijeđen.

Kapetan Stojan Šutalo iz Lučke kapetanije u Neumu naveo je kako je do pomorske nezgode došlo jer se skuter nalazio na nedopuštenoj udaljenosti od obale. Pedalina je naime bila udaljena na 150 metara od obale, dok vodeni skuter mora biti udaljen od obale najmanje 300 metara.

Podsjetimo, djevojčica, švicarska državljanka, zajedno s još četiri osobe nalazila na pedalini kada je u plovilo udario vodeni skuter. Skuter je udario u dio plovila gdje se nalazila djevojčica. Ona je od siline udara zadobila ozljede glave. Na skuteru su se prema policijskome izvješću nalazila dvojica muškaraca, a njima je upravljao mladić iz Sarajeva.