Home Društvo Mario Marić odvezao biciklistički maraton Vukovar – Knin

Mario Marić odvezao biciklistički maraton Vukovar – Knin

SHARE
Hrvatski branitelj, član Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rada (HVIDRA) Mostar i biciklist Mario Marić u čast svih poginulih branitelja u Domovinskom ratu i u spomen vojno redarstvene akcije “Oluja”, od 1. do 5. kolovoza odvozio je biciklistički maraton Vukovar – Knin.

Maraton su organizirala četiri biciklista, a osim Marića, koji je potvrdio kako je sve proteklo u najboljem redu, tu su još bili i Kristijan Kićo Mihaljević (Vukovar), Miroslav Bikfa (Velika Gorica) te Igor Karakaš iz općine Dubrava, koja je ovim biciklistima omogućila dresove kao znak podrške navedenom maratonu, priopćeno je iz HVIDRA-e Mostar.

Put je bio dug nešto manje od 600 kilometara i biciklisti su stajali na svim mjestima gdje su spomen obilježja hrvatskim braniteljima, palili su svijeće te se na taj način prisjetili svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Prvi dan se vozilo od Vukovara do Nove Gradiške potom do Siska, Slunja te zadnja relacija do Gračaca.

Organizatori ističu kako maraton organiziraju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja i od samih početaka se trude povećati broj sudionika te ukazati na važnost bavljenja sportom.